Află ce universități vor avea mai puține programe de studiu

ucb

Mai multe universități de stat și private din România vor avea mai puține specializări sau programe de studiu în noul an universitar. Mai exact, peste 30 de instituții din țară au specializări și programe care vor intra în lichidare, adică nu se va mai organiza examen de admitere începând cu anul universitar 2014-2015. Printre acestea se numără și Universitatea „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu Jiu.

 

Absolvenții clasei a XII-a vor avea mai puține opțiuni la examenul de admitere la facultate de anul acesta. 33 de instituții de învățământ superior din țară vor avea mai puține specializări și programe de studiu în noul an universitar. Printre acestea se numără Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea ,,Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea ,,Ovidius” din Constanța, Universitatea din Craiova, Universitatea din Pitești, Universitatea ,,Petru Maior” din Târgu-Mureș, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Financiar-Bancară din București sau Universitatea ,,Spiru Haret” din București.
Universitatea ,,Constantin Brâncuși” nu va mai avea specializarea ,,Mașini-Unelte și sisteme de producție” din cadrul Facultății de Inginerie și nici specializarea ,,Comunicare și relații publice” din cadrul Facultății de Relații Internaționale, Drept și Științe Administrative. De asemenea, și Universitatea din Petroșani va avea cu două facultăți în minus din această toamnă. Instituția a renunțat la Facultatea de Mine – Inginerie Economică în domeniul mecanic și la Facultatea de Științe Matematice.

Mai multe locuri bugetate la UCB

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu va avea mai multe locuri bugetate în anul universitar 2014-2015, atât la programele de studii de licenţă, cât şi la programele de studii de masterat. Este vorba despre 100 de locuri finanţate de la bugetul de stat, în plus faţă de anul universitar precedent, mai exact 75 de locuri pentru studiile universitare de licenţă şi 25 de locuri pentru studiile universitare de masterat. Astfel, cifra totală de şcolarizare a locurilor bugetate pentru admiterea în anul academic 2014-2015 este de 593 locuri, respectiv 425 locuri pentru studiile de licenţă, la care se adaugă 8 locuri pentru tinerii din Republica Moldova care au diplomă de Bacalaureat obţinută în România şi 20 locuri pentru românii de pretutindeni (453 locuri), și 125 de locuri pentru studiile universitare de masterat, la care se adaugă 15 locuri pentru românii de pretutindeni (140 locuri).

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.