miercuri , 11 decembrie 2019 - 11:36

Află cu cine votează Gorjul, azi, pentru șefia FRF!


Astăzi, se decide încotro se va îndrepta fotbalul românesc pentru următorii 4 ani, odată cu alegerile ce vizează funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. Din câte se pare, conform ultimelor informații, preferințele celor patru reprezentante ale Gorjului cu drept de vot la alegerile FRF sunt împărțite. Două dintre acestea vor vota pentru schimbare, iar celelalte două pentru un nou mandat al lui Răzvan Burleanu.

Astăzi, începând de la ora 11:00, vor demara alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal, procedură care va stabili care dintre cei patru candidați înscriși pe buletinul de vot (Răzvan Burleanu, Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan), va conduce destinele „sportului rege” autohton pentru următorii 4 ani. De notat că, dintre cei patru candidați, cu șansele cele mai mari sunt creditați actualul șef al FRF, Răzvan Burleanu și fostul internațional, Ionuț Lupescu, cel care s-a aflat până de curând într-o importantă funcție de conducere în structurile UEFA. Cu cine va vota, însă, Gorjul? Ei bine, la această întrebare vom încerca să răspundem acum! După cum se știe, județul nostru are dreptul la 4 voturi la scrutinul de astăzi, prin cele patru entități sportive gorjene reprezentate în Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal: AJF Gorj, LPS Târgu Jiu, Internațional Bălești și Pandurii Târgu Jiu. Calculele hârtiei, dar și ultimele informații care au parvenit către „Gorj Domino” indică un vot echilibrat: două dintre preferințe îndreptându-se către Burleanu și două către Lupescu. Din câte se pare, clubul Pandurii Târgu Jiu și LPS Târgu Jiu ar vota cu actualul președinte al FRF, în timp ce AJF Gorj și clubul Internațional Bălești ar opta pentru schimbare, adică pentru Ionuț Lupescu.

Prunariu: „Va câștiga Ionuț Lupescu din primul tur!”

Prima entitate sportivă din Gorj care și-a exprimat clar opțiunea în ceea ce privește alegerile pentru președinția FRF este AJF Gorj. Șeful fotbalului din Gorj al eșaloanelor inferioare, Mihai Prunariu, se arată mai mult decât tranșant: ”Voi vota cu două mâini, Ionuț Lupescu! AJF Gorj a ales viitorul și votează pentru o persoană care vine după o experiență de 6 ani la UEFA, iar eu personal am optat cu sufletul, cu mintea pentru un om pe care îl și cunosc foarte bine și știu că poate să schimbe ceva în fotbalul românesc”. Președintele AJF Gorj pare mai mult decât convins că fostul internațional Ionuț Lupescu se va impune încă din primul tur în fața lui Răzvan Burleanu! „Știu că mulți sunt de părere că va fi o luptă strânsă, dar eu cred că va câștiga Ionuț Lupescu din primul tur. O să vedeți. Marile atuuri, experiența din fotbal și profesionismul, sunt de partea lui”, a concluzionat Prunariu. De remarcat faptul că Lupescu s-a aflat cu aproximativ 2 luni și jumătate în urmă la Târgu Jiu, în timpul campaniei electorale, pentru a convinge cele patru entități sportive din Gorj să voteze pentru schimbare. Ionuț Lupescu a fost însoțit atunci în orașul lui Brâncuși de foștii săi colegi de la naționala României, Florin Răducioiu și Florin Prunea. Actualul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, a câștigat în mod surprinzător alegerile din urmă cu 4 ani, profitând și de ieșirea din cursă a lui Gică Popescu. Deși Lupescu și Popescu nu s-au aflat în cele mai bune relații timp de o bună bucată de vreme, înaintea alegerilor din această lună, ”Baciul” și-a afirmat sprijinul deschis pentru ”Kaiser” la șefia Federației.

Procedura de alegere a președintelui FRF
Astăzi, Adunarea Generală a FRF va începe de la ora 11:00, iar după parcurgerea temelor de pe ordinea de zi, se va lua o pauză de 15 minute și se va trece la alegerea președintelui. În prima parte a Adunării Generale, candidații nu vor avea acces în sală. Ulterior, fiecare candidat va avea 10 minute pentru a ține un discurs în care să-ș prezinte programul electoral. Alegerea președintelui se va efectua prin vot secret, cu buletine de vot, iar comisia de validare a voturilor va fi desemnată prin vot deschis de către Adunarea generală a FRF, la propunerea Secretarului General al FRF. În situația în care, după primul tur de scrutin, niciun candidat nu va obține majoritatea cerută de statut, se va organiza al doilea tur de scrutin, la care vor participa doar primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în cadrul primului tur de scrutin. Dacă pe locul al doilea se vor afla, la egalitate de voturi, doi candidați, scrutinul se va desfășura între aceștia și candidatul aflat pe primul loc. Va fi declarat ales în funcția de Președinte al FRF candidatul care va obține majoritatea voturilor (jumătate plus unu) membrilor afiliați prezenți.
loading...
Loading...

Citește și

Etapă cu ghinion pentru echipele din Gorj. Pandurii a fost învinsă în minutul 90+7 iar Viitorul a făcut egal după ce a avut superioritate numerică

ASU Poli a fost superioară pe toată durata jocului în faţa echipei Pandurii, una plină …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: