duminică , 8 decembrie 2019 - 16:04

AGEA a CE Oltenia aprobă exportul de cărbune

banda-carbune

Complexul Energetic Oltenia a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru 22 ianuarie, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind aprobarea vânzării la export a 1,2 milioane de tone de lignit energetic, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Stocurile mari de cărbune şi banii neîncasaţi pe cărbunele vândut sunt printre principalele probleme economice ale Complexului. Exportul unei mari cantităţi de cărbune ar mai atenua parţial aceste probleme, arată Energy Report. „Până de curând s-au încheiat contracte de export cărbune, pentru Serbia, însă a fost vorba de cantităţi mici, de ordinul miilor de tone. CE Oltenia, cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România, asigură peste 95% din producţia de lignit a ţării. În afară de cărbunele pentru funcţionarea centralelor proprii, CE Oltenia dă cărbune unor companii precum CET Oradea, CET Arad, CET Timisoara, RAAN, CET Govora sau UATA Motru.
Compania, înfiinţată în 2012 prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia cu complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova, a avut în anul 2013 o producţie estimată de lignit de 23 milioane de tone. CE Oltenia estimează că a produs în 2013 circa 12 TWh de energie electrică”, mai relatează publicaţia online

loading...
Loading...

Citește și

Iată noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu! Cine ocupă funcțiile de director medical și director de îngrijiri

Medicul Nicoleta Simona Coleașă și asistentul medical Claudia Elena Motea a fost desemnate în funcțiile …

Un comentariu

  1. Pana exportati voi vreo 2-3 carute cu carbune , din ala confiscat cu alai de politisti-vezi titlurile pompoase” Tone de carbune furat” , de parca s-ar fura ca salamul de Sibiu la gramaj, trece iarna! Mai sunt multi fraierii care cred ca se exporta lignit? Sunteti mai penibili ca si gazeta de perete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: