AGITAȚIE în CEO. LIDER: Suntem dispuși să organizăm PROTESTE


Introducerea CE Oltenia în Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, dar și o declarație făcută de ministrul Energiei legată de viitorul energiei pe bază de cărbune a produs frământări în rândul minerilor și energeticienilor.

Ministrul Anton Anton a spus, săptămâna trecută, că, până în 2040, centralele pe cărbune vor fi trecute pe gaz. Gabriel Căldărușe critică atitudinea ministrului. Liderul SMEO amenință că ar putea recurge la proteste, dacă responsabilii de sistemul energetic național de la București nu vor da asigurări că energia pe bază de cărbune va avea viitor și după 2040. Căldărușe e nemulțumit și că nu s-a organizat o dezbatere publică înaintea înființării Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții în care au fost incluse 33 de companii, printre care și CE Oltenia. „E un lucru care ridică foarte multe semne de întrebare în rândul salariaților, oamenii sunt debusolați. Considerăm că aceste lucruri ar fi trebuit discutate într-o dezbatere publică. Înființarea acestui fond naște foarte multe semne de întrebare. În plus, au mai fost și acele declarații ale ministrului Anton pe care le-a făcut, presupun, după o noapte în care nu a dormit prea bine. Cred că a venit cu ele din pod atunci când a spus că din 2040 nu va mai exista energie pe bază de cărbune. Aceste lucruri ne neliniștesc. În perioada următoare vom purta corespondențe pentru a lămuri aceste probleme cu forurile decizionale ale statului român. Am fi vrut ca ministrul să vină cu o prezentare serioasă a mineritului și a planurilor pe care le are pentru Complexul Energetic Oltenia nu să vină cu vorbe aruncate tam-nesam. Dacă răspunsurile pe care le vom primi nu vor fi mulțumitoare pentru salariați suntem dispuși să recurgem la orice formă de protest pentru a rezolva această situație”, a declarat liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Mitrescu: NU sunt motive de ÎNGRIJORARE

Constantin Mitrescu spune că declarațiile făcute de Anton Anton nu sunt îngrijorătoare. Liderul FNME crede că energia pe bază de cărbune va mai avea viață cel puțin 30 de ani de acum încolo „Nu mă îngrijorează declarația făcută de Anton Anton. Mulți dintre noi nu vom mai fi până în 2040. Mai sunt 22 de ani până atunci. Nu cred că termocentralele pe cărbune vor dispărea în următorii 30 de ani. Mineritul sau nuclearul pot dispărea și-n trei ani, dacă se descoperă alte forme de energie. Nu este exclusă nici varianta de-a exista aceeași configurație a sistemului energetic național și-n 2040”, a declarat vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie.

loading...
Loading...

Citește și

Conducerea Carierei Roșiuța și liderii de sindicat nu au dat din coate pentru prezidențiale! Minerii navetiști nu au mai fost aduși duminică la schimbul I

Dacă la europarlamentare a fost ,,fierbere” la Cariera Roșiuța, directorul Constantin David aducând la serviciu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: