Aici sunt banii dumneavoastră! 5,2 milioane de lei, aruncate pe lucrări de mântuială! Asfaltul se decojește de pe străzi!


Orașul Țicleni a primit prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 5.532.000 de lei pentru dotarea unor cabinete medicale școlare, extinderea și amenajarea unei grădinițe și asfaltarea unor străzi laterale. Cea mai mare parte din bani, aproape 5,2 milioane de lei au fost alocați pentru lucrări de infrastructură rutieră, numai că unele dintre acestea au fost executate în bătaie de joc, iar după numai doi ani suprafețe considerabile de pe unele străzi sunt compromise.
Consilierul local liberal Constantin Brănescu a filmat trei dintre străzile laterale ”modernizate” cu peste 600.000 de lei, una distrusă de apele pluviale care se scurg pe carosabil, plus mașinile de mare tonaj care au circulat pe aceasta, alta pe care stratul extrem de subțire de bitum, turnat anul trecut, se exfoliază, iar sub el se vede vechiul strat de asfalt, iar cea de-a treia din care asfaltul se rupe precum un biscuit, pe zeci de metri.

Strada ”Bărbăteștilor” asfaltată pentru suma 305.000 de lei, bani plătiți prin PNLD1 este distrusă, pe o suprafață considerabilă, din cauză că pe partea pe care există rigole, acestea sunt rupte, iar apa circulă direct pe partea carosabilă în anumite locuri.

Constantin Brănescu, alesul liberal care a început să inventarieze lucrările finanțate la Țicleni prin PNDL și cu care PSD se laudă pe o pagină de pe internet dedicată așa ziselor realizări ale guvernării social-democrate, spune că, vreme de mai bine de un an și jumătate, mașinile de mare tonaj care mergeau la parcul petrolier din zonă au trebuit să circule pe acea stradă din cauză că lucrările la un pod de pe ruta obișnuită a acestora au întârziat nepermis de mult timp.

O altă stradă, ”Lumediei”, pentru modernizarea căreia au fost plătiți 204.000 de lei, are rigole doar pe o porțiune, în rest lucrările au fost abandonate, dar recepționate ca fiind finalizate. Mai mult, pe marginea drumului, pe zeci de metri, asfaltul este distrus, iar bucați din acesta pot fi rupte cu ușurință, din cauză că a fost turnat direct pe pământ.
”Să vadă și un organ de control de la Ministerul Dezvoltării sau IPJ Gorj, să nu se întâmple la ca poduri și podețe unde s-au plătit cantități de beton nepuse în opera. Unde este pietrișul, unde este infrastructura drumului?”, s-a întrebat consilierul Brănescu.

Pe strada ”Livezilor” situația este aceeași. Pentru un strat foarte subțire, de maximum 2 cm de bitum turnat peste asfaltul vechi, s-au plătit, în jur de 112.000 de lei. Lucrările au fost executate anul trecut, iar după câteva luni asfaltul se exfoliază bucată cu bucată, fiind deja gropi în mijlocul străzii.
Conform unei dispoziții de șantier, din luna octombrie a anului trecut, publicată de consilierul Brănescu, trebuia frezat stratul vechi de 2 cm de asfalt și turnate alte două de 4, respectiv 6 cm, așa cum era menționat, de altfel, și în caietul de sarcini.

Lucrările de asfaltare străzi laterale în orașul Țicleni au fost executate de firma Gidazi Prod Com SRL din Dolj al cărei administrator a fost trimis în judecată, alături de fostul primar din comuna Malu Mare, pentru că ”a întocmit situaţii de plată şi a emis facturi pentru lucrări neexecutate sau executate parţial, supradimensionând cantităţile de materiale utilizate”.
În acest context, Brănescu suspectează unele nereguli la plata lucrărilor la străzile din Țicleni atâta vreme cât doar o singură factură din cele decontate firmei Gidazi Prod Com poartă viza de control financiar preventiv a contabilului Primăriei Țicleni.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.