Ajutor de 300.000 de lei pentru gorjenii care investesc într-o stână montană!


Crescătorii de ovine beneficiază de un ajutor de stat de 300.000 de lei pentru construirea unei stâne montane unde să fie prelucrat laptele pentru obținerea produselor derivate, anunță Ministerul Agriculturii, într-un proiect de hotărâre de Guvern care completează Legea 332/2018 și stabilește condițiile și actele pentru obținerea ajutorului.

Schema de ajutor cuprinde investiţii în realizarea de stâne montane, respectiv investiţii în vederea prelucrării laptelui şi a obţinerii produselor derivate din acesta într-un spaţiu amenajat corespunzător, adăposturi de animale şi crescătorii de animale. Valoarea maximă eligibilă, fără TVA, permisă pe acest tip de investiție este de 300.000 lei.
În situația în care beneficiarii eligibili, depășesc valorile maxime permise pe tipurile de investiții, diferența este suportată de beneficiari din fonduri proprii.
Prin prezenta schemă de ajutor nu este permisă achiziția sau achiziția prin leasing de utilaje, echipamente şi mijloace de transport second hand.
Taxa pe valoarea adăugată aferentă cheltuielilor eligibile nu reprezintă cheltuială eligibilă, cu excepţia celei nerecuperabile potrivit legii.
Intensitatea ajutoarelor nu trebuie să depaşească 40% din cuantumul cheltuielilor eligibile.
Durata de implementare a investiţiei de către beneficiarul schemei de ajutor este de maxim 24 luni de la aprobarea cererii de finanţare.
Valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 7.000.000 de euro, echivalentul în lei a 33.600.000 de lei.

loading...
Loading...

Citește și

Polițist din Severin FELICITAT de Ministerul de Interne! FOTO

Un polițist din Caraș-Severin, a fost felicitat pentru faptul că a reușit să prindă un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.