Ajutor financiar de la stat pentru fermieri


Începând cu 1 ianuarie 2019, angajatorii gorjeni din agricultură, acvacultură și industrie alimentară vor primi lunar bani de la stat, în cazul în care vor încadra în muncă tineri în vârstă de cel mul 40 de ani, potrivit legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor.

Scopul Programului îl constituie crearea de noi locuri de muncă, cu accent deosebit pe evitarea migrației, reprezentând un instrument activ în vederea atragerii tinerilor către muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară.
Programul vizează acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri din agricultură, acvacultură și industria alimentară în vederea angajării tinerilor pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de un an, cu normă întreagă. Sprijinul financiar se acordă angajatorului fermier pe o perioada de 12 luni, în condițiile angajării a minimum doi tineri beneficiari ai programului pe locuri de muncă existente sau nou-create.

Astfel, angajatorul fermier care poate face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai programului pot beneficia de sprijin financiar astfel:
• 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară
• 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare
• 500 lei pentru persoanele fără studii.

loading...
Loading...

Citește și

Ce calitati feminine definesc succesul intr-un studio de videochat din Bucuresti

La fel ca fericirea, succesul este un termen relativ pentru fiecare dintre noi. Tocmai de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: