Ajutorul de înmormântare, MAJORAT în acest an!


Veşti bune pentru gorjeni! Ajutorul de înmormântare creşte cu 1000 de lei in 2019. Pentru a beneficia de aceşti bani, rudele persoanelor salariate care decedează trebuie să se adreseze Casei de Pensii Gorj.

Majorarea cuantumului ajutorului de înmormântare se regăseşte în Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, document ce a fost lansat de curând în dezbatere publică de MFP şi care, pentru a se putea aplica, are nevoie aprobarea Parlamentului, a preşedintelui ţării şi de publicare în Monitorul Oficial.
Potrivit proiectului de buget, sumele care se vor acorda ca ajutor de deces vor fi:
-în cazul decesului asiguratului sau pensionarului, valoarea ajutorului va fi 5.163 de lei;
-în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, suma de bani va fi de 2.582 lei.

În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces se achită unei singure persoane care poate fi, după caz: soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau oricare persoană care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces, dacă nu există altă solicitare din partea persoanelor menţionate mai sus.
În cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces se achită asiguratului sau pensionarului al cărui membru de familie a decedat.

loading...
Loading...

Citește și

Polițist din Severin FELICITAT de Ministerul de Interne! FOTO

Un polițist din Caraș-Severin, a fost felicitat pentru faptul că a reușit să prindă un …

Un comentariu

  1. Pentru alocații nu sunt bani, da pentru cei care mor există, pai da..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.