ALAIUL OBICEIURILOR DE IARNĂ LA TÂRGU-JIU


300 de colindători din judeţele Gorj şi Mehedinţi sunt așteptați să participe în data de 19 decembrie 2019 la Alaiul obiceiurilor de iarnă. Evenimentul este organizat în fiecare an de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, instituție subordonată Consiliului Județean Gorj.

Evenimentul este programat să înceapă la ora 10,00 cu o paradă a formaţiilor participante din faţa CJCPCT Gorj până în Piaţa Prefecturii. Colindătorii susţin pe scena amplasată în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu, un spectacol tradiţional de colinde.
Sunt așteptați din județ la Alai, Ansamblul „Brâuleţul” din oraşul Turceni, Ansamblul folcloric „Florile Jaleşului” din Arcani, Ansamblul “Nedeia” din Novaci, Ansamblul “Cheile Oltețului” din Polovragi, din orașul Tismana- Ansamblul “Tisa”, din Padeș-Ansamblul de datini și Obiceiuri “Roua Cloșani”, din Baia de Fier-Ansamblul Folcloric “Liviu Dafinescu”, din județul Mehedinți, orașul Baia de Aramă-Ansamblul Folcloric “Bordeiașul”, din Runcu-Ansamblul “ Maria Apostol”, din Bălești- Grupul vocal “Altița”. Vor fi prezente deasemenea ansamblurile Liceului de arte Constantin Brăiloiu și Școlii Populare de artă din municipiul Târgu Jiu.
Fiecare ansamblu prezintă câte un program de 5 minute.
Cei prezenţi la spectacolul din Piaţa Prefecturii se vor delecta timp de 2-3 ore cu sunetele de zurgălăi, şuieratul bicelor ori ritmul tobelor, dar și cu costumele tradiţionale gorjeneşti .
Ca și anul trecut punerea în scenă a Umblatului cu Capra, Ursul şi Pluguşorul vor fi probabil cele mai apreciate de public. Aceste obiceiuri încă sunt păstrate și respectate în zona de sub munte.

Loading...

Citește și

CJCPCT Gorj ’52

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează vineri 28 februarie 2020 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.