ALARMĂ! Un singur mecanic, prestează pe liniile tehnologice de transport cărbune din CEO! Face munca pe care ar fi trebuit să o realizeze încă 4 persoane


În unități miniere ale CEO, din cauza lipsei de personal calificat, s-a ajuns ca un mecanic să facă, într-un schimb, munca sa, plus a încă patru persoane. Omul trebuie să aibă grijă de trei circuite de benzi care au fiecare o lungime de minimum 800 de metri fiecare. Lucrurile nu sunt însă o noutate pentru administrația companiei care promite de ceva vreme că va rezolva problema, singura soluție fiind însă cea a absolvenților care vor termina studiile specifice abia peste doi ani.

În ceea ce privește personalul de la excavatoare, aici lucrează doi oameni care fac munca a încă șase angajați, pe un astfel de utilaj personalul fiind, conform normelor, de maximum 9 persoane, din rândul personalului productiv, pe schimb. Cu tot cu șefi, echipa de la un excavatoar trebuie să crească cu încă două persoane. Din păcate, pe puținele utilaje de acest timp, aflate încă în funcțiune, se lucrează 7 zile din 7, cu un normativ extrem de redus, de două persoane, de aici și defecțiunile care apar și riscurile permanente la care sunt supuși cei lucrează surmenați și obosiți pentru ca lignitul să ajungă în depozitele companiei.
La ELCFU, angajații care deservesc locomitivele au ajuns să facă alte meserii, asta deși nu au calificări pentru asta. Cu toate acestea, șefii îi obligă pe salariați să presteze și ceea ce nu cunosc, din lipsa enormă de personal calificat din cadrul secțiilor ELCFU.

Dacă nu mor la serviciu, mor acasă de cancer

La Secția Concasare, pe un schimb, ajug să presteze 4 angajați în loc de 20 de persoane cum ar fi normal, aici încărcându-se vagoanele cu cărbune. Aici, un singur angajat supraveghează încărcarea, circuitul, face curățenie deși acest lucru ar fi trebuit să-l facă 3-4 persoane. Din fericire, numărul accidentelor de muncă în aceasta zonă au fost totuși reduse, dar sănătatea le-a fost afectată, mulți trezindu-se că au boli grave de plămâni care ulterior le-au provocat decesul.
Administrația are soluția care rezolvă carența de persoanal, adică absolvenții de licee, școli profesionale care au contract cu CEO să ia locul actualilor angajați dar abia peste 2 ani.

loading...
Loading...

Citește și

Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj

Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) …

14 comentarii

 1. Muncesc cat pentru 4 persoane si sunt platiti cat pentru 1/2 persoane.
  Da,altfel nu s-ar putea ,ca nu ar avea cum sa avem inspectori sociali si manageri platiti baban.

 2. Si o sa mai dam afara 700 salariati la anul! Din octombrie s-a aplicat noua organigrama prin care cei din birourile CEO trec in productie, asa ca nu va mai vaetati!

 3. Au ajuns minerii si energeticienii sa fie platiti mai putin decat femeile de serviciu din institutiile bugetare. Asta datorita in primul rand a dezbinarii sindicale si in al doilea rand datorita mecanismelor paguboase aparute in piata de energie. Paguboase pentru cei care produc si foarte avantajoase pentru cei care tranzactioneaza , furnizeaza etc.

 4. Prostovanul iondeion care prestează cât 5 persoane, cu șefi cu tot, ASTA DEȘI ( te-am citat prostovane). NU are calificare! Intr-o insailarea de analfabet, cu nu mai puțin de 20 greșeli gramaticale in doar 8 rânduri si 256 de litere, spera ca si-a scos bonul de masa! Mai încearcă! 😜 “ utilaje de acest timp”😜 “ un singur angajat face încărcarea , circuitul, curățenia” ! Si aici te-a “ făcut “ informatorul cu matura! Încărcarea si curățenia, sunt operațiuni integrate in circuitul încărcării vagoanelor!Cum ai constatat tu mai prostovane( m-am molipsit cu boala repetitivului😜) , ca un muncitor face munca a încă 10 ! Asta ,zilnic😜Brava ba, Stahanov! Si acum “ capacul intelighenței” citez :” …asta cu șefi cu tot” ! I-auzi bai Ipse, care-i motivul viitorului faliment: “ ….. șefii ii obliga pe salariați sa presteze ceea ce nu cunosc”😜😜😜😜 “ Ce meserie ai ba? Lopătar ! Marș pe locomotiva! Tu ba? Patiser! La tabloul electric😛” Ce șefi ai, prostovane! Si ăștia te obliga sa prestezi la ceva ce habar nu ai😜 Si sa nu uit, Ipse! Hai bai sa facem o revoluție, sa încercam o viceversa! Adică sa aibă condiții mai avantajoase cei ce produc si sa le spargem dinții ăstora din furnizare! Chiar sa-i desființăm, dai dracu’😜Ipse, ma tu esti coleg cu iondeion! 😜

  • Iar beusi gaz nebunatico?

   • Gogule😜Ipse😜Matei😜Domino😜toti prostavanii😜Va provoc sa pictati, cu vorbele voastre sau ale oricui, o fraza cu 7 propoziții! Mai troli de redacție analfabeta , cât de reduși si slugarnici sa fiți, sa te pună unul mai prost ca tine( 😜😜😜) sa o ții langa cu “ beutul” si gazu’ ! Daca aveti 7-8 clase, rupeți ma, lantu’ ! Găsiți de lucru, a început aratul!

    • Iar mancasi comina naroado?

     • Brava, loaza! Mancasi, beusi-adjective, asa este? 😜😜😜! Ceva tot știi. nu esti tu prostu’ suprem! Fraza , baaaaa, fraza!! Fraaaa-zaaa!! Încerci??? Fraaaaa-zaaaa! 🤣🤣🤣🤣!!

 5. scurt si la obiect

  In CEO nu e respectat omul ca fiinta evoluata,cat despre fisa postului a angajatului este total incalcata de tot ce inseamna sef.Vor sa acopere lipsa de personal facand din cal magar crezand ca doar ei au habar.ITM-ul e pe val, e inexistent total,verificati meseriile si terminati cu prostiile……….

 6. Cine se plimba pe la simpizioane cu ingerasii dupa el !!
  Prietenii stiu de ce!

 7. unu care stie

  excavatoarele au varsta de pensionare…nu se face nimic …pana la primul accident tehnic major….atunci se vor trezi toti ca au iesit din garantie….

 8. Normal ca e lipsa de personal in cariere,ca la rosia au angajato pe sotia lu priporeanu,pe post de lacatus ca are 8 clase,da ea sta la birou!

 9. Si aia a lu baiatul ala care sa spunzurat din cauza ei,tot la rosia e,la birou si ea tot 8 clase are,dar e nepoata lu dobritanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: