ALARMANT! FEMEILE din Gorj, din ce în ce MAI PUȚIN FERTILE


Peste 10,1 milioane de femei au avut reşedinţa obişnuită pe teritoriul României pentru cel puţin 12 luni, la 1 ianuarie 2016, din 19,7 milioane de persoane – totalul populaţiei rezidente, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În mediul urban, ponderea femeilor din ţara noastră este mai pronunţată decât în cel rural; 5,55 milioane locuiesc la oraş, reprezentând 52,3% din totalul populaţiei urbane. În mediul rural, ponderea populaţiei feminine este de 49,9%, arată Ziarul Financiar.
Populaţia feminină este mai „îmbătrânită” decât cea masculină cu 3,2 ani. Vârsta medie naţională este de 41,5 ani, vârsta medie a femeilor este de 43,1 ani, iar vârsta medie a bărbaţilor este de 39,9 ani.
Populaţia feminină a avut o pondere mai mare decât populaţia masculină în 40 de judeţe, excepţie făcând judeţele Vaslui şi Tulcea.
Cea mai mare pondere a femeilor vârstnice (de 65 ani şi peste) a fost înregistrată în judeţele Teleorman, Vâlcea şi Giurgiu, iar cea mai scăzută în Ilfov şi Timiş. Cele mai multe femei vârstnice trăiesc în mediul rural (52,5 % din totalul femeilor de 65 ani şi peste).
Numărul femeilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani numără 4,62 milioane de persoane, potenţialele mame reprezentând astfel 23,4% din totalul populaţiei rezidente la 1 ianuarie 2016, adică aproape jumătate din totalul populaţiei feminine (45,8%).
În populaţia rezidentă feminină, cele mai mari rate de fertilitate (născuţi-vii la 1.000 femei de vârstă fertilă, 15-49 ani) s-au înregistrat în judeţele Vaslui (58,6‰), Suceava (53,8‰) şi Bistriţa-Năsăud (53,6‰), iar cele mai scăzute în Gorj (32,1‰) şi Olt (34,9‰). Fertilitatea feminină la nivel de ţară a fost de 42,4 copii născuţi-vii la 1.000 de femei de vârstă fertilă.

loading...
Loading...

Citește și

Mai mulți afaceriști din Gorj AMENDAȚI

În perioada 09 – 15.12.2019, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: