ALEGERI ANTICIPATE, în luna mai, într-o comună din Gorj?


Comuna Stoina a rămas din nou fără primar. După Ioana Bușe, primărița aleasă în 2016, Cristian Ionescu, viceprimarul, care preluase atribuțiile de primar, a fost declarat incompatibil de ANI.

Primarul interimar al comunei Stoina a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. Cristian Ionescu a fost declarat incompatibil, întrucât, în perioada 26 iunie 2012 – 27 septembrie 2013, a deținut simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Liceului Tehnologic Stoina. Reprezentanţii Prefecturii Gorj anunţă că vor sta cu ochii pe autorităţile locale să respecte legea, să ia act de pierderea mandatului viceprimarului şi să desemneze un nou primar interimar. “În astfel de situaţii, competenţa punerii în aplicare a raportului ANI şi încetarea demnităţii publice de consilier, în cazul nostru şi de viceprimar, aparţine Consiliului Local, nu Instituţiei Prefectului. Într-adevăr, noi veghem la respectarea legalităţii. Aşteptăm comunicarea Agenţiei Naţionale, care, în mod normal, trebuie să ajungă la Consiliul Local şi vom urmări punerea în aplicare a acesteia, care se va realiza prin hotărâre de Consiliu Local. Consiliu Local, după ce va fi înştiinţat de ANI, va proceda la vacantarea funcţiei de consilier local şi cea de viceprimar şi va proceda la validarea supleantului pe lista partidului pe care a fost actualul viceprimar, urmând să-şi aleagă un nou viceprimar din rândul membrilor săi. Va fi ales dintre consilieri, prin votul consilierilor”, a declarat Liviu Diaconescu, șef Serviciului Legalitate în cadrul Prefecturii Gorj

Borduşanu: Alegeri parțiale la Stoina odată cu europarlamentarele

Este pentru a doua oară, din 2016 încoace, când PSD pierde postul de primar la Stoina din cauza problemelor de integritate ale Ioanei Buşe şi Cristian Ionescu. Anca Borduşanu este convinsă că, în luna mai, vor avea loc alegeri parţiale pentru funcţia de primar odată cu cele europarlamentare. “Eu cred că, în luna mai, atunci când vor fi alegeri europarlamentare, mai mult ca sigur, vom avea şi alegeri parţiale la Stoina, dacă este să ne raportăm la judeţul Gorj, dar cred că situaţia se va regăsi şi în judeţele unde primăriile au rămas fără primar sau viceprimar. Până în luna mai, nu cred că se va schimba situaţia la comuna Stoina, în sensul că actualul viceprimar, cu atribuţii de primar, va putea rămâne pe funcţie. Este doar punctul meu de vedere. În ceea ce priveşte o candidatură,va fi o discuţie pe care o vom avea în cadrul Biroului Politic Judeţean, în cadrul Comitetului Executiv Judeţean. Mai este până în 2020. Dacă vom avea alegeri în mai, prima dată, trebuie să ne concentrăm asupra acestei etape ce se va desfăşura concomitent cu alegerile europarlamentare, apoi discutăm despre candidatura din 2020”, a conchis purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Circulația ÎNGREUNATĂ pe mai multe străzi din Târgu Jiu!

Primăria Municipiului Târgu Jiu anunță cetățenii că circulația va fi îngreunată in unele zone ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: