duminică , 8 decembrie 2019 - 14:53

Ales local cu apucături de interlop rural amendat de poliție pentru limbaj injurios, în timpul unei ședințe de consiliu! „Păi, bă, boule… Fir-ai al dracu de prost…animalule!”


Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bumbești – Pițic i-au aplicat o amendă contravențională consilierului local PSD Florin Sabin Mărtescu pentru limbajul violent pe care l-a folosit acesta în ședința din luna mai a consiliului local, la adresa lui Claudiu Golu, un localnic venit să asiste la dezbaterea aleșilor locali, în care urma să se decidă când vor beneficia de apă potabilă locuitorii comunei.
Consilierul Mărtescu a folosit un limbaj vulgar și a proferat injurii pe toată durata ședinței, fără ca primarul Michy Nioață să-i atragă atenția sau să încerce să-l oprească, așa că, s-a ales cu plângere la poliție.

Limbaj de consilier

La ședința Consiliului Local Bumbești Pițic de la finele lunii mai a.c., viceprimarul Irina Cojocaru a insistat ca primarul Michy Nioață să comunice o dată exactă în care se va da drumul la apă, pe noua rețea, după ce edilul, afirmase public că acest lucru se va întâmpla în curând.

Subiectul, extrem de sensibil, în contextul în care, în ultimii cinci ani s-au cheltuit 6,6 milioane de lei pentru alimentările cu apă din comună, l-a deranjat cel mai mult pe consilierul Florin Sabin Mărtescu, care a început să-l înjure pe Claudiu Golu, unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai administrației de la Bumbești-Pițic, venit în ședință tocmai pentru a afla ce se întâmplă cu apa în comună.
”Atâta ești de prost, ai putut să postezi pe Facebook și toți oamenii ăștia care se uită la Facebook nu știe niciunu…Te-ai mai dus la DSV (Direcția de Sănătate Veterinară – n.r.), păi, bă, boule la DeSeVeu e la vaci apa, nu la oameni. Ai scris la DeSeVeu, `ai de mama ta. Bă, ai scris că te-ai dus la DSV, fraierule. Așa, mă, să vadă lumea…Un prost spune la lume că analiza la apă se face la DSV. Fir-ai al dracu de prost, cică am fost eu la DSV, am vorbit… Păi, băăă, DSV face, bă, sau DSP, animalule”, i s-a adresat Mărtescu lui Golu.
Același ton l-a folosit Mărtescu și discuția cu Irina Cojocaru, viceprimarul comunei, cea care îndrăznise să-l întrebe pe primarul Nioață când va fi funcțională rețeaua de apă.
”Păi dumneata ce esti, doamnă, la primăria asta. Dumneata întrebi? Dumneata iei 50 de milioane salariu lunar (…) și n-ai fost în stare să-i răspunzi la bou` ăla că luăm 6 milioane? Matale ce lucrezi la primăria asta, eu te întreb serios. (…) Păi de ce-l întrebi pe domn primar, matale ce ești aci? N-avem, dar o să avem apă la Bumbești-Pițic!”, a spus Mărtescu.
În final, consilierul PSD a revenit la Golu, cu injurii cu tot.
”Banii când îi dai la omu ăla? Dă, bă, banii, nemernicule! Că și la mine ai o oaie, de plătit, ai furtunu`, ai luat furtunu`, hoțule. (…) Ieși, mă, afară! Ești un hoț, fir-ai al dracu!”, și-a încheiat consilierul reprezentația.
În lipsa unei reacții din partea primarului Nioață, Claudiu Golu s-a adresat polițiștilor care i-au comunicat că Mărtescu a fost sancționat contravențional, potrivit Legii pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Trebuie spus că, pe lângă postul de consilier local, Mărtescu este angajat în învâțământ, ca profesor de sport la școala generală din comuna Bumbești-Pițic. Deși acest episod a mai fost prezentat de media locală, nici conducerea PSD Gorj și nici cea a Inspectoratului Școlar Județean Gorj nu au luat vreo măsură cu așa Mărtescu.

loading...
Loading...

Citește și

Iată noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu! Cine ocupă funcțiile de director medical și director de îngrijiri

Medicul Nicoleta Simona Coleașă și asistentul medical Claudia Elena Motea a fost desemnate în funcțiile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: