Alt Love Building cu actrița Valeria Cherciu

valeria-cherciu_04

• „Mentorii care mi-au modelat talentul au fost profesorii Dragoş Bucur, Dorian Boguţa şi Alexandru Papadopol!”

Pe 19 decembrie, la Pro Cinema a avut loc premierea filmului Alt Love Building, comedie românească realizată de Iulia Rugină. Începând din 26 decembrie, filmul poate fi urmărit în toate cinematografiile din ţară. În cadrul acestei comedii au jucat actori precum Alexandru Papadopol sau Dragoş Bucur, iar rolul Adrianei, o fată simplă şi modestă, al cărei vis constă în a îmbrăca rochia de mireasă, a fost interpretat de gorjeanca Valeria Cherciu.

Reporter: Bună, Valeria! Îți mulțumesc pentru bunăvoința de a accepta acest interviu. Doresc să-ţi mărturisesc faptul că am fost impresionat atunci când am auzit că ai jucat rolul Adrianei din comedia românească Alt Love Building realizat de Iulia Rugină, în care au jucat şi Alexandru Papadopol şi Dragoş Bucur. Te-aș ruga, pentru început, să-mi povesteşti câteva lucruri despre tine și despre povestea ta. Cum ai ajuns aici și cum ți-a schimbat actoria viața?
Valeria Cherciu: Totul a început în momentul în care m-am înscris la şcoala „Actoriedefilm.ro” înfiinţată de Dragoş Bucur, Dorian Boguţa şi Alexandru Papadopol. Aici am avut prilejul să mă cunosc mai bine şi să îi cunosc şi pe alţii. Este foarte importat pentru mine să realizez activităţi în care să creez. Creativitatea este acţiunea cea mai de preţ a omului, iar eu consider că fericirea vine atunci când realizăm ceva original, ceva în care punem o părticică din interiorul nostru. PE SCURT: actoria este fermecată. Îţi schimbă înfăţişarea şi atitudinea şi poţi fi oricine.

Rep.: Când te-ai apucat de actorie şi cum ai obţinut rolul Adrianei?
V.C.: De actorie m-am apucat în septembrie 2013. Rolul din ALT LOVE BUILDING l-am obţinut în urma unui casting pe care l-am susţinut în faţa Iuliei Rugină (regia) şi a lui Dragoş Bucur (producător). Emoţiile mă copleşeau ţinând cont că eram vreo 7-8 persoane care aspiram pentru acest personaj, însă norocul a fost de partea mea şi Iulia mi-a dat vestea pe 26 decembrie 2013 că am fost aleasă să joc în ALT LOVE BUILDING. A fost cel mai frumos cadou de Crăciun.

Rep.: Adriana este o fată modestă, simplă, al cărei vis constă în a îmbrăca rochia de mireasă pentru a se mărita cu persoana pe care o iubea şi cu care avea o relaţie de 6 ani. Te caracterizează acest rol?
V.C.: Da, în mare măsură mă caracterizează. Poate asta m-a şi ajutat să obţin acest rol. Adriana este un procent de 70% faţă de cum sunt eu în realitate, ceea ce ne diferenţiază este visul pe care îl are legat de nuntă, cu rochie pompoasă, mulţi invitaţi etc, unde eu nici nu m-am gândit şi nu mi-am făcut planuri niciodată, însă ţinând cont că măritişul este un pas important din viaţa unei fete şi Iulia Rugină mereu mi-a fost alături, m-am adaptat repede.

Rep.: Care au fost cele mai frumoase momente petrecute în timpul filmărilor? Dar cele mai dificile?
V.C.: Aici pot să-ţi spun că mi-a plăcut foarte tare faptul că am reuşit să mă exprim fără să îmi fie teamă de reacţia celuilalt, sau de faptul că ceea ce spun sau fac poate fi judecat. Sunt nerăbdătoare să ajung pe scenă şi să joc un rol sigură şi stăpână pe mine. Ştiu că este cale lungă şi muncă multă până acolo, însă simt că mă construiesc pe mine. Cel mai dificil moment a fost acela când a venit Ben Cross, actor englez al scenei şi ecranului, cu o experienţă şi un profesionalism de neimaginat ceea ce mă făcea să-mi fie teamă oarecum de debutul meu în actorie, de lipsa experienţei şi de faptul că nu am studiat la UNATC, studii pe care majoritatea le aveau.

Rep.: Și totuși… de unde pasiunea pentru actorie? Ce reprezintă actoria pentru tine?
V.C.: Pasiunea pentru actorie a început de mic copil. La şcoală mă implicam în tot felul de scenete, îmi plăcea să-mi schimb înfăţişarea mereu. Actoria este arta de a genera emoţia şi de a intra în rezonanţă cu spectatorul, ceea ce pentru mine este totul. „Actoria este cea mai bună prietenă a mea”.

Rep.: Care au fost persoanele care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea ta personală și profesională? Care au fost Mentorii care ţi-au „identificat” şi „modelat” talentul?
V.C.: MAMA a fost singura persoană care a avut încredere în mine, m-a susţinut şi m-a încurajat. Singura care se roagă la Dumnezeu ca tot ce fac să fie bine şi cu simţ de răspundere şi pot să spun cu mâna pe inimă că fără ajutorul ei nu reuşeam şi nu ajungeam să-mi îndeplinesc unul din vise. Fără ea nu ajungeam aici. Mentorii care mi-au modelat talentul au fost profesorii mei, Dragoş Bucur, Dorian Boguţa şi Alexandru Papadopol, cărora le mulţumesc pentru că m-au învăţat actorie şi Iuliei Rugină că mi-a dat şansa să pun în practică ceea ce am învăţat.

Rep.: Ce alte pasiuni te caracterizează? Dacă ar fi să alegi o melodie, un cuvânt sau un vers care să te caracterizeze, ce ai alege?
V.C.: O altă pasiune a mea este cariera în media. Un cuvânt ambiţie! Vers – „Faptele nu vorbele ne fac să fim mari”. Melodie – LORA – CAPUL SUS.

Rep.: Unde îți dorești sã ajungi peste 3-5 ani? Ce îți dorești sã realizezi în plan profesional?
V.C.: Planurile mele pe termen lung includ creşterea mea în actorie. Mă gândesc să dau la UNATC unde pot învăţa în continuare, în care să am responsabilităţi suplimentare, şi să contribui cu cât mai multă valoare. În plan profesional îmi doresc să realizez şi o carieră în media.

Rep.: Te-ar tenta o carieră de actor în străinătate?
V.C.: Să rămân, nu. Să lucrez la un proiect, da. Îmi place la noi, mă simt bine aici. Prieteni ca aici nu aş putea avea în străinătate.

Rep.: Ce mesaj le transmiți tinerilor care oscileazã între România și strãinătate?
V.C.: Să aleagă România pentru că numai aşa putem contribui la dezvoltarea acesteia.

Rep.: Îți mulțumesc pentru timpul acordat acestui interviu și aștept cu nerăbdare să încânţi cu zâmbetul şi talentul tău publicul la următoarele roluri pe care le vei obţine. Te felicit încă o dată pentru această performanță și sunt convins că vei continua pe acest drum. Cu prima ocazie când ne vom întâlni, te voi ruga să-mi oferi un autograf. Mulţumesc frumos!

Vladimir-Adrian Costea

Loading...

Citește și

Stadiul implementării proiectului de construire a unui grup energetic nou de 600 MW la Sucursala Electrocentrale Rovinari din cadrul CEO

Andrei Maioreanu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei ne prezintă în interviul de mai jos …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.