Alunecare de teren la CARIERA Jilț Nord. LIDER: Se poate repeta DEZASTRUL de la Alunu


Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia spune că din cauza lipsei exproprierilor și a fronturilor de lucru, perimetrele miniere fiind restrânse, o treaptă întreagă a luat-o la vale.

Nicu Bunoaica susţine că s-a interesat de situația de la Jilț Nord de la membrii săi de sindicat. Totul, după ce, în presa locală, a apărut informaţia că mai multe excavatoare sunt oprite de câteva zile din cauza unei alunecări de teren. Pământul care ar fi crăpat în urmă cu două săptămâni nu ar fi ajuns la utilaje. În schimb, au fost afectate circuitele de benzi. Liderul sindical atrage atenția că în carierele Complexului Oltenia există riscul să se întâmple ca la Cariera Alunu din județul Vâlcea, când un excavator s-a prăbușit pur și simplu în urma unei alunecări de teren. “Acolo, am membri de sindicat care mă informează permanent despre condiţiile de muncă de acolo şi de pericolele la care sunt expuşi. La Jilţ Nord au apărut probleme într-un colţ al carierei. O treaptă întreagă a luat-o la vale de la excavatorul 17 la excavatorul 07, a luat la vale o bandă întreagă. Banda a luat-o la vale odată cu treapta. Totul s-a întâmplat din cauza lipsei de extindere. În urma ploilor s-au creat fisuri, solul a devenit instabil şi, uitaţi, ce se poate întâmpla. A mai fost un caz şi la Roşiuţa în care două excavatoare s-au întâlnit noaptea roată în roată, din cauza fugii după cărbune în zone strânse. Exproprierile sunt de ochii lumii, sunt propagandă electorală, nu există. În toate carierele, excavatoarele lucrează în pericol, în perimetre restrânse, se pun în pericol viaţa oamenilor. Mai iese câte un secretar de stat şi încep să mai mintă ca au făcut extinderi. Extinderi sunt numai pe hârtie. Există riscul să se ajungă în situaţia de la cariera Alunu. Au fugit barăci cu oameni la Jilţ Nord şi la Roşiuţa în urma unor alunecări de teren şi inginerii-şefi tac, pentru că trece luna şi îşi iau banii”, a declarat Nicu Bunoaica.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.