duminică , 23 februarie 2020 - 17:02

ALUNECARE de teren la Negomir. Un drum AFECTAT


Un deal a luat-o la vale în urma ploilor căzute în ultimele zile. Alunecarea de teren a avariat o porţiune de 20 de centimetri dintr-un drum agricol, recent modernizat cu fonduri europene.

Autorităţile locale au chemat la faţa locului reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a evalua pagubele produse de alunecarea de teren. Primarul Tudor Oiţă recunoaşte că va fi greu de reparat stricăciunile apărute la drumul agricol. Conform edilului, costurile ar fi foarte mari. “Am modernizat nişte drumuri de exploatare agricolă anul trecut prin fonduri europene. Aluncarea de teren apărută nu afectează terenurile agricole. Este depărtată faţă de sat, cam la 2 km. Am făcut formalităţile, am convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă local, am înştiinţat Prefectura şi ISU, am mers pe teren la faţa locului şi o să vedem mai departe soluţiile pe care le vom aborda pentru a rezolva această problemă. Este o alunecare, unde a fugit un deal cu totul şi a afectat şi un pic din structura drumului. E pe o distanţă de circa 20 de metri, a rupt 20 de centimentri din marginea drumului şi continuă să se rupă. Problema e că e foarte greu să se intervină, pentru că e o investiţie care ar costa foarte mult. Probabil, vom găsi o variantă ocolitoare pe acea porţiune. După ce chemăm specialiştii, o să vedem ce soluţie se va găsi de comun acord. Investiţia e foarte mare. Probabil, nu face drumul cât face acea porţiune de 20 de metri. Ar trebui săpate coloane şi nu se justifică pentru un drum agricol”, a conchis Tudor Oiţă.

Loading...

Citește și

Bordușanu îl atacă pe primarul Romanescu dar îi răspunde Paraschiv!

Secretarul general al PSD Gorj, Anca Bordușanu, l-a criticat, ieri pe primarul Marcel Romanescu pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.