Amantlâcurile… din bucătărie! Gaşca de încasatori, din afacerea culinară de la EMC Jilţ, se clatină

emc

Deranj mare în bazinul minier Jilţ după ce GorjDomino a deconspirat restaurantul ilegal la care mănâncă zilnic ştabii sindicatelor şi ai carierelor miniere din zonă.
Cum interesele unora dintre şefi au fost afectate, cele două tabere de la Jilţ Nord şi Jilţ Sud au început să se acuze reciproc despre cine ar fi în spatele afacerii. Sindicaliştii s-au plasat şi ei de parte uneia dintre tabere, iar în tot acest scandal apare şi o poveste de budoar interesantă cu amanta unuia dintre directori şi mama protejată a acesteia trimisă din salopetă, de la lopată, la şorţ, în bucătărie.

Obişnuiţi în a comanda şi a plăti articole, reprezentanţii on-line ai Sindicatului Mine-Energie Jilţ au păstrat secretomania din jurul preparatelor culinare gătite pentru boşii din zonă şi s-au mărginit a posta pe Facebook doar lecţii de deontologie: „Spre deosebire de luxul şi bunătăţile gătite special pentru Dir. Dragu şi Dondera, sindicaliştii mănâncă cu 10 lei alături de muritorii de rând. Nu știu cine a comandat acest articol dar ai dat pe lângă ținta sau nu…! Fără sindicalişti răi sau buni cum îi împarte presa în funcție de interes, ar fi fost jihad total faţă de salariaţi”.

sefii-vin-pe-rand-la-masa

Reacţii şi… amantlâcuri

iata-separeul-unde-iau-pranzul-sefii-de-la-JiltDevoalarea afacerii „Restaurantul”, care se desfăşoară, fără ştirea mai marilor CEO, chiar în interiorul sediului fostei EMC Jilţ, a răscolit orgoliile şi interesele şefilor şi sindicaliştilor din zonă.
Prima reacţie a avut-o Dumitru Dragu, directorul UMC Jilţ Sud: „Dom’le, vezi că eu nu sunt în pozele alea pe care le-aţi dat. Eu am 45 SET la maşină şi oricum nu mănânc cu ăla (n.r. – Adrian Marciuc, sindicalist). Era cu adjunctul de la Nord. Mănânc şi eu acolo zilnic, dar mă duc pe la 10 dimineaţa că apoi plec în carieră. E o chestie legală, oricine poate să mănânce cu 10 lei. Şi muncitorii, toată lumea”, a ţinut să precizeze Dragu.
Apoi, Adrian Marciuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei „Univers”, s-a arătat şi el deranjat de apariţia în ziar. „Să ştiţi că eu mănânc cu toată lumea la masă, nu stau la separeu ca alţii. Da, eram cu adjunctul de la Nord, care-i problema? Cred că le-aţi făcut rău fetelor ălora, cre’că acum îs la lopată”, a declarat Marciuc.
Dacă afacerea era legală şi cele trei femei care pregăteau mâncarea erau detaşate legal de la Minprest Serv în acest scop, de ce să le fi trimis la lopată?
Unele surse afirmă că, de fapt, femeile erau pontate fictiv, iar una dintre ele este mama amantei unui director din zonă.

Numele contabilului şef Dondera, vehiculat în afacerea culinară de la EMC

Nimeni din conducerea celor două cariere nu a reuşit să lămurească un aspect simplu: cine şi cum încasează cei 10 lei pentru pregătirea mesei, sau dacă există o firmă autorizată în prepararea hranei, care deţine acel spaţiu şi bucătărie cu avizele necesare.
Sursele citate spun că în mediul mineresc de la Jilţ se vorbeşte despre implicarea contabilului şef de la UMC Jilţ Sud, Ion Dondera, în această afacere. Fost director al CE Rovinari, susţinut de PDL, iar ulterior director economic al EMC Motru, Dondera nu are, pe numele său, acţiuni sau părţi sociale la nici o societate comercială, însă membrii familiei sale deţin firma Macadon SRL. Societatea desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare şi a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 419.000 de lei şi un profit de numai 6.000 de lei, însă nu există informaţii oficiale care să ateste faptul că e implicată în afacerea cu prepararea meselor pentru directorii din Jilţ.
Totuşi, în mediul mineresc de la Jilţ „se ştie” că cei care coordonează activitatea la „restaurantul de la EMC” sunt Dragu şi contabilul şef Dondera.

Motivul disputei dintre Dragu şi Marciuc

marciuc,-un-sindicalist-indestulat

Aceleaşi surse confirmă legătura mai apropiată pe care o are Adrian Marciuc cu şefii de la Jilţ Nord, sindicalistul făcând parte dintr-o încrengătură de rubedenii care conduc acea carieră minieră. Mai mult, spun sursele, între Marciuc şi Dragu există un conflict în toată regula din cauza faptului că directorul de la Jilţ Sud, sprijinit de un om de-al său de încredere, ar încerca să-i determine pe mineri să părăsească sindicatul condus de Marciuc în favoarea celui coordonat de Gabriel Căldăruşe.
Aceasta pare a fi şi cauza din care cei doi se evită, astfel au ajuns în situaţia în care Dragu serveşte prânzul până la ora 10,30, iar Marciuc şi prietenii săi, şefii de la Jilţ Nord, abia o oră mai târziu.
Aspectele legate de afacerea culinară de la Jilţ pot fi clarificate doar de nişte verificări ale administraţiei CE Oltenia.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

4 comentarii

  1. institutiile statului sa-si faca prezenta si aici pentru a constata neregulile . daca nu primesti bon fiscal pt ce sa platestii 10 lei

  2. A ti dat de dracu’ daca a ti intrat in vizorul lui Matei . E un bun jurnalist de investigatii .

  3. Dondera trebuia să plece la pensie că are condiţiile de pensionare, dar îl ţine ciurdel că i-a fost ţef .

  4. Grecu Jilt Sud

    Domnul director DRAGU normal trebuie sa serveasca masa la sepreu pentru ca locatia este propritatea Carierei Jilt Sud,apropos domnul Dragu, Mihaela ce mai face, serveste si ea masa la bucatarie. Referitor la marele lider de sindicat Marciuc ce sa spunem, serveste si el masa in local cu muritorii de rand dupa care se odihneste cateva minute pe pe banca de sub teiul din fata locatiei, apoi se indreapta spre sediul sindicatului MINE ENERGIE (Casa Alba din Matasari) unde impreuna cu acolitii lui Mamaliga si Ciortan mai pun la cale niste siretlicuri prin care sa-i mai prosteasca pe mineri dupa care pleaca care incotro la volanul masinilor bengoase cumparate cu banii amaratilor de mineri caci de au trudit destul pana la ora 12. Apropos domnul Ruset, parca spuneati ca acel sediu va fi pus la dispozitia subalternilor dumneavoastra din Departamentul Relatii cu Comunitatea din zona Matasari, cred ca ai combinat pe subordonatii d-ta cu sindicalistii si a iesit o struto-camila care sa prostesca minerii din bazinul Jilt si sa ii convinga ca acesta va fi inchis foarte curand. Sa va fie RUSINEEEEEEE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.