Ambulatoriul din Sadu, finalizat anul acesta

ambulatoriu-sadu

Ambulatoriul integrat al spitalului orăşenesc din Bumbeşti-Jiu va fi reabilitat și dotat cu echipamente şi aparatură medicală.

Sunt căutaţi medici!
În prezent, Spitalul din Bumbești-Jiu funcţionează pe cinci secţii de specialitate – ginecologie, chirurgie, pediatrie, neurologie şi medicină internă, recent fiind înfiinţat şi un compartiment de urologie. În aprilie 2011, spitalul a fost închis şi redeschis în ianuarie 2013, în perioada respectivă atât clădirea, cât şi aparatura existentă fiind conservate şi întreţinute de către autorităţile locale.

Proiectul este realizat pe finanțare europeană. Se dorește achiziţionarea de dotări şi echipamente, inclusiv serviciile de montaj accesorii pentru dotarea cabinetului de medicină internă, de chirurgie generală, pediatrie, obstretică-ginecologie, neurologie-fizioterapie, a laboratorului de imagistică şi a laboratorului de analize din cadrul Ambulatoriului. Între echipamentele care vor fi achiziţionate se regăsesc: masă ginecologică, spirometre, aparate pentru monitorizarea funcţiilor vitale, electrocardiograf, trusă videoendoscopie digestivă, ecograf, mamograf, aparat radiologie dentară, analizor biochimie şi hematologie, microscop, aparat automat de imunologie, etc. „Lucrările la Ambulatoriul de specialitate sunt în curs, vor fi finalizate luna viitoare sau la începutul lunii decembrie. Ambulatoriul aparține de Spitalul 1,2 milioane de euro și are ca părți reabilitarea și extinderea spațiului, ca să putem avea și alte specialități medicale. De asemenea, o componentă importantă a proiectului este dotarea cu aparatură, astăzi s-au primit ofertele pentru echipamentele medicale și aparatura medicală necesară, de ultimă oră. Ambulatoriul va fi gata la finalul lunii noiembrie, cred că se va încadra constructorul în acest termen. Astăzi se parcurge procedura pentru atribuirea contractului pentru echipamente medicale”, a spus Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești-Jiu.

Altă investiție pe bani europeni

Campusul școlar din Bumbești-Jiu este o altă investiție pe fonduri europene a cărei valoare este de peste 2,5 milioane de euro. Lucrările sunt efectuate în proporție de 80%. „Vor fi reabilitate și dotate toate spațiile școlare, astfel încât elevii să își poată desfășura activitatea în condiții europene. De asemenea, va mai fi realizat un cămin școlar cu cantină, camere de cazare. Pe lângă acestea, va fi dotat atelierul școlii, o sistematizare pe verticală a incintei școlare, să fie pus la dispoziția elevilor tot ce este necesar. La Colegiul Mihai Viteazul sunt 320 de elevi, cei mai mulți sunt din Sadu, dar dorim să extindem. Avem și învățământ profesional și am făcut două clase, dar vrem mai mult. Avem și un Centru de Zi, investiție pe fonduri europene, care va fi finalizată anul acesta. Avem și alte proiecte care țin de reabilitarea infrastructurii rutiere, acestea sunt din bugetul local al Primăriei Bumbești-Jiu. S-a alocat suma de 1,2 milioane de euro”, a mai adăugat Bobaru.

loading...
Loading...

Citește și

Ce face MUNICIPALITATEA cu HOTELUL de 4 stele de la stadionul din Târgu-Jiu

Spațiile comericale, dar și hotelul de 4 stele din incinta stadionului municipal stau și acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: