Amendati pentru că au refuzat să se supună controlului inspectorilor ITM Gorj!

Două persoane fizice, salariate ale unui angajator din judeţul Gorj, au fost sancţionate, săptămâna trecută, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei,fiecare, pentru refuzul de a completa fişele de identificare puse la dispoziţie de inspectorii de muncă în timpul controlului. De asemenea, angajatorului i-a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei pentru neîndeplinirea măsurilor de remediere a deficienţelor constatate în timpul unui control efectuat anterior.
„Conform art. 23, alin. 1, lit. (a) şi (b) din Legea 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, republicată şi actualizată, împiedicarea în orice mod a exercitării controlului, precum şi neîndeplinirea sau îndeplinirea parţială de către angajatorii controlaţi a măsurilor dispuse de inspectorii de muncă, la termenele stabilite de aceştia, reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. Opţiunea unor angajaţi, de cele mai multe ori la influenţa angajatorilor, de a nu completa fişele de identificare atrage după sine, în baza prevederilor legale menţionate mai sus, sancţionarea persoanelor în cauză”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
În perioada 17.02.2020-21.02.2020, în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 54 de controale. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi în valoare totală de 62.500 de lei şi dispuse 135 de măsuri de remediere a acestora.

Loading...

Citește și

Tânăr din Târgu Jiu dat dispărut

La data de 26 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.