AMENINȚARE în CEO! GREVA FOAMEI în fața GUVERNULUI: Nu mai putem trăi cu FRICA ZILEI de MÂINE


Liderul sindical de la Rovinari Manu Tomescu propune ca, începând cu data de 1 mai, sindicaliștii din CEO să recurgă la proteste extreme la București.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari a reacționat după ce ministrul Energiei a venit recent cu câteva măsuri de sprijinire a regenerabilelor. Manu Tomescu nu mai crede în promisiunile politicienilor. Niciun parlamentar nu mai vorbește despre mixul energetic. În plus, an de an, mii de oameni sunt disponibilizați în continuare de la CEO. Sindicalistul a propus, pe Facebook, ca, de la 1 mai, fiecare lider sindical să facă greva foamei prin rotație în fața guvernului pentru a atrage atenția asupra problemelor companiei miniere. ”An de an, compania noastră pierde câte 1000 de locuri de muncă și starea companiei și a noastră, a salariaților, nu se îmbunătățește deloc. Nici ca venituri și nici ca siguranță a locurilor de muncă. Ne-au promis politicienii, parlamentarii, în fiecare campanie electorală, mai ales cei de Gorj, că vor face ceva pentru această companie. Indiferent cine ar conduce această companie, dacă nu suntem ajutați legislativ, ne vor decima și se va alege praful de această companie. Noi le cerem să facă ceva pentru noi, să facă ce au făcut țările europene, puternic dezvoltate. Hai că nu se poate să facă mix energetic, dar să-i dea o altă formă, să facă ceva pentru noi, pentru că nu mai putem să trăim cu frica zilei de mâine. Știm foarte bine că energia regenerabilă, e subvenționată de noi, poporul român, cu bani mulți, iar acolo unde sunt bani mulți sunt și interese multe. Ce punem mai presus, Uniunea Europeană sau națiunea română? Eu aș vrea să fie și ei mai patrioți. L-aș întreba pe domnul ministru când își atinge și ținta față de poporul român, față de mineri și energeticieni din România, pentru că și-au luat o țintă față de noi și acea țintă este mixul energetic național, în care ne-au promis că ne vor integra. Să nu ne ia de naivi. Propunerea de grevă a foamei prin rotație de la 1 mai e propunere mea. E o provocare, pentru că, în ultimii 26 de ani nu s-a întâmplat nimic, doar rău. Suntem undeva la 13000 și ceva de salariați, ce o să mai rămânem, suntem în companie cam 600 de sindicaliști, din mai să ne ducem fiecare câte 5 zile prin rotație și să stăm la Guvern până fac ceva și pentru CEO”, a declarat Manu Tomescu.

loading...
Loading...

Citește și

Peste 5,8 miliarde de lei vechi, prejudiciu la o PRIMĂRIE din Gorj! Edilul s-a pontat la serviciu deși era în vacanță în Israel!

Camera de Conturi Gorj a transmis la începutul acestei luni Consiliului Local Țicleni raportul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: