sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 4:37

Amenințări în procesul doctoriței Vodislav

vodislav-dana-Tribunal-(3)

• Vor fi audiați peste 150 de martori

Termenul de joi al procesului în care medicul Dana Vodislav este judecată pentru trafic de influență și luare de mită etc., a fost presărat cu mult mai multe momente tensionante decât celelalte. Judecătorul Alin Nicolescu i-a spus procurorului de caz Maria Părăușanu că o va amenda, totul pornind de la o cerere depusă de Vodislav. Magistratul a decis ca pe viitor să fie audiați peste 150 de martori, inclusiv instructori auto și medici de familie.

Medicul Dana Vodislav a depus la dosar o cerere prin care a solicitat instanței să fie lăsată să meargă la dentist. Prima astfel de cerere viza o zi a săptămânii trecute, iar cealaltă cerere nu avea trecută pe ea data la care Vodislav ar fi vrut să meargă la dentist. Judecătorul Nicolescu a aprobat cererea, dar procurorul nu a fost de acord, pe motiv că actul nu conținea data şi intervalul orar când inculpata doreşte să meargă la medic. „Să ştiţi că vă amendez dacă mai vorbiţi neîntrebată şi să vă ridicaţi în picioare când vorbiţi cu mine. Ţineţi-vă observaţiile pentru dumneavoastră”, i-a spus judecătorul Alin Nicolescu.

Cererile avocaților: peste 150 de martori vor fi audiați

Avocații inculpaților din dosarul „Mafia permiselor” au formulat mai multe cereri, unele dintre ele fiind aprobate de magistrat. Avocatul doctoriţei Dana Vodislav, Ion Panaitescu, a cerut judecătorului readministrarea tuturor probelor din dosar: „Rechizitoriul de trimitere în judecată este întocmit lamentabil, probele şi acuzaţiile fiind descrise în mod generic, neexplicând exact acuzaţiile care i se impută clientei mele. Cerem readministrarea tuturor probelor”. Avocații au mai cerut ca pe viitor să fie audiați peste 150 de martori, iar judecătorul a aprobat cererea, urmând ca de la termenul următor să fie audiaţi primii 10 care apar ca martori în rechizitoriu. Totodată, un alt apărător al inculpaţilor a cerut să fie ascultaţi 519 martori, magistratul urmând să dea aprobarea sau respingerea cererii la termenul următor.

 

Nouă inculpați și miliarde de lei vechi nefiscalizați
În dosarul „Mafia permiselor auto” au fost trimise în judecată nouă persoane, medici şi asistente: doctorii Dana Vodislav, Rodica Lehner, Elena Băltăreţu, Vasile Silian, Carmen Vioreanu, asistentele Elena Liliana Răcman, Eugenia Adam, Elena Valentina  Oprişor, dar şi Virgil Vasile Dinică Băltăreţu, fiul doctoriţei Elena Băltăreţu. Toţi sunt acuzaţi că au eliberat fişe medicale necesare la înscrierea pentru permisul auto, fără a realiza un examen medical pacienţilor. Doctoriţele sunt cercetate penal pentru trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu, în dosarul de obţinere frauduloasă a unor permise auto.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Un comentariu

  1. Deci judecatorul poate sa ignore o intrebare de bun simt, mai ales daca vine de la procuror. Ce motive o avea dl Nicolescu sa fie asa de larg la suflet si atat de bun aparator pentru inculpati?
    Mai au nevoie inculpatii sa cheltuie bani cu avocatii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.