Amenzi de 66.000 de lei, în urma unor controale ale Fiscului

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj a efectuat în luna mai 68 de acţiuni de inspecţie fiscală şi 41 de controale inopinate, încrucişate şi cercetări la faţa locului. Acţiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală. Ca urmare a acestor acţiuni de inspecţie fiscală au fost constatate sume suplimentare la bugetul general consolidat în valoare totală de 5.470.395 lei, fiind totodată aplicate 36 amenzi contravenţionale în valoare totală de 66.000 lei. Au fost dispuse măsuri legale constând în instituirea sechestrelor asiguratorii în vederea recuperării sumelor datorate de către contribuabili.

Pentru combaterea fenomenului de evaziune fiscală, la un număr de 15 contribuabili au fost întocmite sesizări penale privind încălcarea legislaţiei fiscale sancţionată de Legea nr 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prejudiciul estimat fiind în sumă de  1.457.699 lei. De asemenea, au fost efectuate 12 inspecţii fiscale în vederea soluţionării deconturilor de taxă pe valoarea adaugată cu opţiune de rambursare, fiind respinsă la rambursare taxă pe valoarea adaugată în sumă de 279.636 lei.

Loading...

Citește și

Tânăr din Târgu Jiu dat dispărut

La data de 26 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.