Amenzi de mii de lei pentru târgujienii care nu distrug ambrozia de pe terenurile lor


Primăria Municipiului Târgu-Jiu aduce în atenția cetățenilor faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, ai căilor ferate, ai cursurilor de apă, ai lacurilor, ai sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, de combatere și de distrugere a plantei ambrozia, denumită științific ”Ambrosia artemisiifolia”, pentru evitarea instalării și a răspândirii vegetației, cât și pentru eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane. În scopul distrugerii și al prevenirii răspândirii ambroziei, se vor desfășura, periodic, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice.

La nivelul Municipiului Târgu-Jiu va fi centralizată situaţia terenurilor pe care se dezvoltă această plantă şi va fi întocmit un centralizator, până pe data de 25 mai 2019, în legătură cu terenurile pe care se dezvoltă această plantă. Vor fi luate măsuri de informare a proprietarilor terenurilor respective să combată răspândirea acestei plante, obligaţia fiind să o elimine de pe terenuri până pe data de 5 iunie 2019.
Proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, ai căilor ferate, ai cursurilor de apă, ai lacurilor, ai sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole care nu elimină focarele de infestare cu ambrozie pot fi sancționați cu amendă de la 750 de lei la 5000 de lei, pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 5000 de lei la 20.000 de lei pentru persoanele juridice.
Pentru terenurile infestate cu ambrozie aparținând domeniului public/privat al Municipiului Târgu-Jiu, acțiunile de eliminare a acestei buruieni se realizează de către operatorul serviciului de întreținere spații verzi, S. Edilitara Public SA, prin acțiuni de cosire, smulgere buruieni sau erbicidarea suprafețelor infestate.
De asemenea, cetăţenii pot sesiza existenţa acestei plante, la numărul de telefon 0253984.

loading...
Loading...

Citește și

Întârziere de 120 de minute pentru Interregio Cluj-Napoca-București! Trenul a staționat între Budieni și Copăcioasa

Circulația feroviară pe secţia de cale ferată 202, Târgu Jiu – Craiova, a fost oprită, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: