Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de inspectorii ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în intervalul 09.12-13.12.2019, 52 de controale care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma deficienţelor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 44.000 de lei şi s-au dispus 213 măsuri cu termen limită de îndeplinire de către angajatorii sancţionaţi.

De asemenea, în această perioadă, la nivelul instituţiei au fost definitivate o serie de acţiuni tematice desfăşurate în intervale diferite, în timpul anului 2019. Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă au luat parte, pe parcursul anului 2019, la Acţiunea Naţională «Asta vreau Eu!», program educaţional privind prevenirea în mediul lucrativ şi consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial.
„Cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Gorj şi implicarea unui angajator persoană juridică, trei inspectori de muncă au implementat proiectul respectiv la nivelul Colegiului Auto „Traian Vuia” Târgu-Jiu, fiind vizaţi 30 de elevi şi 10 profesori, care au luat parte la desfăşurarea acestuia. Cadrele didactice, desemnate să predea modulele educaţionale elevilor selectaţi, au fost instruite de către inspectorii de muncă, înainte de efectuarea acestora, cu privire la activitatea de securitate şi sănătate în muncă. Au fost organizate concursuri în rândul şcolarilor, iar partea practică a proiectului s-a desfăşurat la agentul economic participant la proiect, unde au fost predate lecţii despre utilizarea echipamentului individual de protecţie, acordarea primului ajutor şi acţiuni în situaţii de urgenţă. Proiectul a fost finalizat prin acordarea de diplome, atât elevilor, cât şi profesorilor participanţi”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
De altfel, în cadrul Acţiunii 19 din Programul Cadru de Acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2019, au fost verificate, pe linia respectării normelor de securitate şi sănătate în muncă, 34 de microintreprinderi, fiind aplicate amenzi în valoare de 26.000 de lei şi dispuse 39 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate.
Cinci angajatori a căror activitate necesită folosirea de substanţe chimice periculoase, au fost verificaţi, în cadrul unei acţiuni specifice de informare şi control, fiind dispuse 10 măsuri de remediere a deficienţelor constate.

loading...
Loading...

Citește și

SDN Târgu-Jiu are un nou ȘEF. Cum REACȚIONEAZĂ Tudor

Inginerul șef Bogdan Chelaru i-a luat locul lui Ion Tudor, care a fost transferat la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.