sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 23:03

Amenzi de peste 50.000 de lei aplicate de ITM Gorj


În perioada 23.09.2019 – 27.09.2019, Compartimentul Control Muncă Nedeclarată, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a întreprins 31 de controale care au vizat relaţiile de muncă dintre angajaţi şi angajatori, fiind aplicate amenzi în cuantum de 53.000 de lei. De asemenea, s-au dispus 109 măsuri de remediere a deficienţelor constate, obligatorii în sarcina angajatorilor.

„În domeniul securităţii în sănătăţii în muncă, în aceeaşi perioadă, au fost efectuate 23 de controale, fiind aplicate sancţiuni în valoare de 11.500 de lei, două dintre acestea, în sumă de 4.000 de lei fiecare, fiind aplicate în dosarul de cercetare deschis de către I.T.M. Gorj în urma accidentului de muncă colectiv produs, la data de 18.04.2019, în localitatea Stoina. Acestea au fost dispuse pentru nerespectarea, de către beneficiarul lucrării, a normelor stabilite de către Hotărârea de Guvern nr. 300/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru şantierele temporare sau mobile”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Câștigători Festivalul- concurs “Corala Gorjeană- Stelian Florescu” 2019

O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” s-a desfăşurat joi, 12 decembrie 2019, la Colegiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: