Amenzi pentru medicii implicați în cazul gravidei de la Sadu. Directorul medical de la Ambulanță, destituit

marinica-niculescu---ambulanta10

• De vină ar fi o doctoriţă de la Ambulanţă, căreia îi era… teamă să plece cu o gravidă în travaliu

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a aplicat mai multe sancţiuni pentru cadrele medicale implicate în cazul femeii însărcinate cu gemeni, care, săptămâna trecută, a trebuit să aştepte mai bine de o oră ambulanţa ce trebuia să o transporte de la Spitalul din Bumbeşti-Jiu la cel din Craiova.

Cea mai aspră sancţiune a fost aplicată directorului medical al Serviciului de Ambulanţă Gorj, Claudiu Constantinescu, care a fost destituit din funcţia respectivă. Alți medici au primit amenzi, iar Dițescu și Niculescu au primit avertisment. Au fost amendate doctorițele Claudia Popescu și Jana Prejbeanu. „Doctorul Damian Diţescu, de la Spitalul din Bumbeşti-Jiu, care s-a ocupat de pacientă, a primit avertisment, la fel şi managerul Serviciului de Ambulanţă Gorj, Marinică Niculescu. Directorul medical de la Ambulanţă a fost destituit din funcţie, iar medicul coordonator din acea zi, tot de la Ambulanţă, Jana Prejbeanu, a primit sancţiune materială pe persoană fizică în sumă de 1.000 lei. Ultima persoană sancţionată este medicul care a refuzat să însoţească gravida la spital, aceasta primind o amendă de 2.000 lei”, a declarat Marius Boeriu.

Anchetă la SJA

Şi la nivelul SJA Gorj este derulată o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de situaţia creată, urmând să fie făcute publice concluziile, la final. Potrivit managerului SJA Gorj, Marinică Niculescu, o comisie specializată din cadrul unităţii va verifica înregistrările oficiale şi va stabili cine se face vinovat de situaţie, urmând ca persoana sau persoanele respective să fie sancţionate conform legii. „S-a făcut o comisie specializată din cadrul unităţii şi o să se verifice tot ceea ce s-a întâmplat cu gravida, o să se ia înregistrările oficiale şi ce obligaţii avea fiecare persoană implicată în caz. Va fi făcută o documentare extrem de amănunţită şi documentată”, a spus Marinică Niculescu.

 

A așteptat o oră după ambulanță
Joia trecută, o femeie însărcinată cu gemeni a aşteptat mai bine de o oră pentru ca ambulanţa de la Târgu-Jiu să o transporte la Spitalul nr 1 din Craiova. Femeia se afla la spitalul din Bumbeşti-Jiu, iar medicul Damian Diţescu, văzând că sângerează, a solicitat o ambulanţă care să o transporte în siguranţă la Craiova. Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii unităţii medicale, de vină pentru întârziere ar fi fost o doctoriţă de la SJA Gorj care ar fi refuzat să preia cazul, susţinând că îi este teamă să plece cu o gravidă în travaliu.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.