Amenzi pentru muncă la negru și nerespectarea legilor

ITM-2

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat săptămana trecută mai multe acţiuni de îndrumare, prevenţie şi control. În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 40 controale, dintre care 39 controale pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare.

Au fost depistati 5 angajatori care utilizau „munca la negru”, având 5 persoane fără forme legale de angajare. „Au fost aplicate 5 sancțiuni pentru utilizarea muncii la negru, în cuantum de 50.000 lei, angajatorii depistați cu persoane la negru desfășurau activitate în Târgu Jiu și Lupoaia, la service-uri auto, Cătunele în comerț și Timișeni în zootehnie. În domeniul sănătăţii și securităţii în muncă, au fost efectuate 64 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă în care au fost depistate 51 de neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 59.000 lei”, a spus Gheorghiță Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării si funcţionării comitetului de securitate si sănătate în muncă, instruire necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă, stingătoare auto expirate.

Loading...

Citește și

Alocațiile, înlocuite cu vouchere!

Modul de acordare a alocațiilor de stat pentru copii ar putea fi modificat. Mai exact, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.