An greu pentru pompierii gorjeni! 18 intervenții pe zi în 2018


Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au intervenit, în anul 2018, pentru gestionarea unui număr de 6665 de situații de urgență, de aproximativ 18 ori pe zi, față de 5717 în anul 2017. „În ultimii opt ani, cele șapte subunităţi de intervenţie au participat la 28.574 de misiuni, media intervenţiilor fiind de aproximativ 3500 pe an. În anul 2018, forţele inspectoratului au fost solicitate să intervină la 6665 de situaţii de urgenţă, de aproximativ 18 ori/zi, faţă de 5717 în anul 2017, reprezentând o creştere cu peste 16%. După câte se poate observa și conform graficului, este anul cu cele mai multe intervenții până în acest moment.

În anul 2018 subunitățile de intervenție ale inspectoratului au intervenit la 209 incendii, dintre acestea 142 de incendii manifestându-se la construcţii de locuinţe individuale. Activitatea de prevenire a incendiilor a avut aportul în acest an la scăderea numărului de incendii față de anul trecut. (…) Din analiza intervențiilor se observă o creștere semnificativă a acțiunilor de protecție a comunităților, de la 1283 de intervenții de acest tip în anul 2017, la 1604 în anul 2018. Majoritatea acestora au fost cauzate de fenomenele meteorologice periculoase care s-au manifestat violent pe teritoriul județului, cum ar fi inundațiile sau căderile masive de zăpadă din ultima perioadă”, se precizează în bilanțul ISU Gorj, pentru anul 2018. Una dintre cele mai importante intervenții de anul trecut a fost după explozia urmată de incendiu produsă pe raza localității Hurezani, la o conductă de transport gaze de sondă, pe 15 ianuarie 2018. În urma producerii exploziei și a incendiului au fost distruse opt autoturisme, patru clădiri și linia de joasă tensiune. De asemenea, cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. O altă intervenție complexă a fost incendiul din data de 13 martie 2018, la Sucursala Electrocentrale Turceni, care s-a manifestat la blocul 7, cota 15, în încăperea destinată blocurilor de climatizare. „Intervenția s-a desfășurat în condiții extrem de dificile, pe timp de noapte, la o înălțime de aproximativ 15 metri și cu expunere la temperaturi foarte ridicate, fum dens și gaze toxice. Prin intervenția promptă a forțelor care au participat la intervenție s-a reușit evitarea producerii unor pagube materiale importante prin limitarea extinderii incendiului la restul centralei. Din fericire, în urma producerii incendiului nu au fost victime”, au mai precizat reprezentanții ISU Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Pietonul lovit pe Bulevardul „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu a MURIT!

Din cercetările efectuate de politisti la faţa locului, s-a stabilit faptul că un bărbat de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: