ANAF-ul cu ochii pe samsari!


Inspectorii antifraudă verifică comerțul cu mașini la mâna a doua pentru prevenirea fraudelor cu TVA. Persoanele care vând mașini second hand au fost avertizate de către inspectorii antifraudă că în următoarea perioadă vor avea loc controale amănunțite.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF continuă operaţiunea Xenon de verificare a achiziţiilor intracomunitare de autovehicule second-hand şi le va reţine pentru verificări pe cele cumpărate de intermediari, pe persoană fizică, dacă se constată că aceştia au cumpărat mai mult de două autoturisme pe an.
Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe căile rutiere, cât şi pe calea ferată, iar inspectorii antifraudă fiscală vor verifica la descărcare toate documentele de provenienţă. În ultima perioadă au fost sigilate 12 parcuri auto cu autoturisme şi utilaje agricole la mâna a doua şi o platformă feroviară pentru autoturisme rulate, iar verificările sunt în curs.
De la începutul anului au fost identificate 38 de firme româneşti care au realizat achiziţii intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 de milioane de lei şi s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane lei.
Firmele utilizau facturi fără TVA sau care conţin ilegal TVA pe marja de profit. Pentru a nu fi implicate într-o înşelăciune sau într-o schemă de fraudare a TVA, DGAF recomandă persoanelor interesate să cumpere autoturisme rulate să evite plata în numerar.
De asemenea, cumpărătorii ar trebui să solicite toate documentele fiscale ale autoturismului, să se asigure că firma revânzătoare are cod românesc de identificare fiscală valid, iar preţul de pe factura emisă de această firmă include TVA (19%), cu excepţia precizării direct pe factură a aplicării regimului de TVA la marja de profit.

loading...
Loading...

Citește și

Arestat preventiv după ce și-a omorât tatăl

Tânărul din Ciuperceni, acuzat că, luni seara, și-a lovit tatăl în cap cu o sapă, …

Un comentariu

  1. Autorul este Capital ati dat copy paste la articol ca voi nu sunteti buni decat de copiat ca la scoala, iar spagarii de la anaf cu salarii regesti impinsi de la spate de actuala guvernare nu fac decat sa terorizeze cu amenzi omul simplu care traieste doar sa si poata plati facturile lunare . Cat despre cei care au un business cu comertul auto trebuie sa concureze cu cei de la anaf , finante , etc deoarece acestia isi mai rotunjesc sumele si din vanzari de auto sau finantari din umbra !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: