Anca Hassan are 28 de ani și duce o VIAŢĂ DE VIS în Dubai! E administrator operațiuni în aeroport! Află-i POVESTEA INCREDIBILĂ!

colaj
Anca Elena Hassan, sau Anca Elena Cojocaru, după numele de fată, poate spune că este o femeie împlinită. Are un job la care ar putea visa orice fată și o viață de familie minunată. Anca este Administrator Operațiuni la Aeroportul Internațional din Dubai, este căsătorită și urmează să aibă un copil. Este mândră că este gorjeancă și vine acasă de câte ori i se face dor de părinți și de meleagurile natale, lucru care se întâmplă destul de des. Anca este originară din comuna Crușeț, satul Slăvuța, și își amintește cu drag fiecare clipă petrecută acolo. A fost crescută de bunica ei, care a învățat-o ce înseamnă responsabilitatea.    

 

 „Cred în ambiţia românilor. Ştiu că ei pot să îşi urmeze visele şi să nu le fie teamă de risc. Pot să creadă în potenţialul lor de a face totul posibil, să nu le fie teamă de un nou început şi să lupte pentru ceea ce îşi doresc”.

Reporter: Cum a fost copilăria dumneavoastră?
Anca Hassan: Am copilărit la bunici, în Gorj, satul Slăvuţa. Le mulţumesc de fiecare dată alor mei pentru că mi-au oferit şansa să cresc într-un mediu atât de sănătos. Bunicii mei erau foarte inteligenţi şi foarte concentraţi pe dezvoltarea mea şi a fratelui meu. Aveam zile pline în care descopeream nu doar joaca, dar şi educaţia. Aveam lecţii de Biologie, Limba Română, Franceză şi Germană. Bunica studiase la Bucureşti şi era fericită să ne înveţe ce îşi amintea. Bunicul era gestionarul propriului magazin. Bunica ne atribuia responsabilităţi legate de îngrijirea gospodăriei, a animalelor, plantarea terenurilor şi recoltarea, program pentru joacă cu copiii şi program pentru învăţat. Recunosc, eram o copilă năzdravană, făceam mai mereu năzbâtii şi eram trasă la răspundere.
Făcând o mică paranteză, în copilărie am descoperit poezia şi asta m-a determinat să dezvolt o pasiune pentru scris, încă de la o vârstă fragedă. Mai târziu, în 2011, am publicat şi prima carte la editura Princeps Edit, Iaşi, intitulată „Noi de lapte”. Alte volume sunt în curs de publicare.

Anca-Ellena-Hassan-(9)

Rep.: Cum a reacționat familia când ați decis să plecați în străinătate?
Anca Hassan: Familia mi-a oferit tot timpul libertatea de a alege să fac ceea ce cred că este mai bine pentru mine. Din primul an de facultate am fost implicată în diverse asociaţii care organizau schimburi de tineri la nivel internaţional. Încă de la vârsta de 18 ani am început să particip la diverse proiecte organizate în Europa. Fiecare schimb dura maxim două săptămâni şi m-a făcut să îmi doresc să îmi petrec din ce în ce mai mult timp într-o ţară străină. Am considerat fiecare călătorie ca pe o carte deschisă. O parte din organizaţiile în care am fost voluntară sunt: Asociaţia pentru Şanse Egale, Liga Studenţilor Universităţii Constantin Brâncuşi, European Network of Animation (cu sediul în Franţa), Asociaţia Tineret şi Dezvoltare Regională, Uniunea Scriitorilor din România şi Cenaclul Columna. Am decis să experimentez cu adevărat străinătatea atunci când am decis să merg mai departe cu studiile masterale în Managementul Dezvoltării Afacerii şi am aplicat pentru o bursă de studii Erasmus în Atena, Grecia. Acolo, am locuit şase luni şi am descoperit că mă pot adapta oricărui mediu.
Înainte să plec din România, reuşisem să obţin o poziţie de Manager Consultanţă Financiară la o companie multinaţională din Bucureşti, care se ocupa cu investiţii pe pieţele financiare internaţionale. Îmi apreciam jobul dar am fost mereu tentată de provocarea de a experimenta şi altceva decât Europa. În 2010, doar ce terminasem Facultatea de Ştiinţe Economice – Managementul Administrării Afacerii(UCB) şi începusem să studiez şi Facultatea de Psihologie – Universitatea din Bucureşti am fost recrutată de compania Emirates pentru postul de stewardesă, însă am fost nevoită să renunț la plecarea în Dubai, în ambiția de a-mi termina studiile. M-a urmărit mult timp întrebarea „Ce ar fi fost dacă?”.
În 2013, în timp ce negociam un contract de investiţii cu un client al companiei multinaţionale din Bucureşti, am primit un e-mail cu oferta celor de la Emirates. Se pare că încă mă mai păstraseră în baza lor de date. Am trecut de toate etapele recrutării cu brio. Am reacţionat spontan, am simţit că vreau să explorez domeniul aviaţiei şi mai ales într-o ţară arabă, deşi era total diferit de tot ceea ce făcusem eu până atunci. Numai ideea de a lucra într-un mediu multicultural, într-o companie cu peste 60.000 de angajaţi, mi se părea extraordinară. A fost o decizie spontană. Mi-am informat familia, am semnat contractul cu Emirates, am demisionat, am şocat toţi prietenii şi mi-am pus viaţa într-un bagaj de numai 30kg. Mama şi fratele meu au fost extrem de surprinşi şi îngrijoraţi, însă mi-au acceptat decizia. Mi-au fost alături chiar dacă putea fi o alegere greşită. Mă simt binecuvântată să am o asemenea familie.

Anca-Hassan-(9)

Anca-Ellena-Hassan-(2)Rep.: Sunteți Administrator Operațiuni la Aeroportul Internațional din Dubai, Terminalul 3 – Emirates Airline. Ne puteți spune în ce constă acest job?
Anca Hassan: Este un job foarte frumos, extrem de provocator şi complex. Sunt Administrator Operaţiuni – Zona Check-in, de doi ani. Responsabilităţile se desfăşoară pe mai multe planuri: legate de angajaţii Emirates şi nevoile acestora, raportul cu managerii, legătura cu celelalte birouri Emirates din lume, birouri de imigrări şi alte companii aeriene, rezolvarea diverselor probleme ale pasagerilor, cazuri speciale şi legătura cu toate celelalte departamente în vederea rezolvării acestora, cât şi responsabilităţi legate de raportări generale specifice jobului. Sunt subordonată managerilor generali ai aeroportului şi departamentului administrativ general.
Provocarea acestui job constă în rezolvarea diverselor probleme la nivel internaţional într-un timp record, legate de vize, obţinerea unui ok pentru acceptarea pasagerilor cu excepţii, cazuri speciale, relaţia cu celelalte birouri ale companiei Emirates din lume şi desigur procesarea diverselor cereri sau e-mailuri relevante departamentului. Există cel puţin 200 de zboruri pe zi în cadrul terminalului, timpul este un factor foarte important.

Rep.: Cum ați ajuns acolo?
Anca Hassan: Am lucrat câteva luni pe poziţia de Agent Servicii Aeroport – Check-in & Boarding. După câteva luni am auzit de poziţia aceasta şi am aplicat. Din fericire, am fost selectată pentru etapele următoare şi am trecut cu brio, deşi eram foarte „tânără” în companie. Sunt foarte mândră că am reuşit să obţin aproape tot ceea ce mi-am propus de-a lungul timpului. Am avut şi eşecuri dar de cele mai multe ori am reuşit.

Rep.: Cum este viața în Dubai?
Anca Hassan: Dubai-ul este un oraş unde trăiesc localnici în proporţie de 20% iar restul de 80% este format din peste 120 de naţionalităţi (majoritatea sunt din India), aşa că este un mediu extraordinar din care poţi învăţa despre cultura multor ţări. Este un oraş open-minded, cu o mulţime de turişti, prin urmare ideea de a trăi într-o ţară arabă nu este atât de gravă pe cât pare. Adopţi un nou stil de viaţă, evident diferit de cel european, în care există un respect reciproc între culturi şi religii.
Este un oraş unde luxul şi inovaţia sunt la ele acasă. Asta mă fascinează cel mai tare. Faptul că descoperi clădiri prin care „şi-au dat doctoratul” cei mai buni arhitecţi ai lumii şi fiecare loc în care mergi te surprinde cu ceva nou, mi se pare a fi o oportunitate sau un noroc să poţi să reuşeşti să te stabileşti aici.

Anca-Hassan-(15)Rep.: Cum este viața în Dubai în comparație cu ce aţi trăit în România?
Anca Hassan: Este total diferită. Au un altfel de sistem. Conducătorii ţării pun mare accent pe dezvoltare şi, desigur, investesc în asta. Investesc în oameni, investesc în dezvoltare, infrastructura şi mai ales în calitatea acestora. Este o ţară nouă. Clima este foarte caldă, au două anotimpuri (pot spune că au primăvară şi vară), aici mă pot bucura de plajă şi de palmieri, de locuri extravagante specifice oricărei culturi (desigur le prefer pe cele inspirate de cultură arabă) şi de plimbările prin deşert. România este ţara în care m-am născut şi de care sunt legată sufleteşte pe viaţă. Acolo mă bucur de munţi, de mare şi de Deltă, de tradiţiile româneşti, de simplitatea de la sat şi de fericirea pe care o regăsesc de fiecare dată în sânul familiei. Este ţara care m-a format şi îi datorez tot ceea ce am.

Rep.: Cum este să lucrezi într-o echipă multinaţională care provin din culturi atât de diferite?
Anca Hassan: Emirates mi-a oferit oportunitatea de a interacţiona zilnic cu zeci de naţionalităţi şi experienţa aceasta a avut un impact mare asupra creşterii mele personale. Realizez că niciun alt loc nu mi-ar fi dat ocazia să îmi îmbogăţesc cultura generală atât de mult, să învăţ atât de multe de la cei cu care lucrez şi să înţeleg mai bine oamenii.

Anca-Hassan-(35)Rep: Am văzut că numele dumneavoastră de familie nu este românesc.
Anca Hassan: Da, soţul meu este cetăţean libanez. Ne-am căsătorit la Casa Căsătoriilor din Dubai, unde ni s-au alăturat cei din familie, atât familia din România, cât şi familia din Liban. Întrucât ne place simplitatea, am avut o petrecere restrânsă, alături de familie şi câţiva prieteni apropiaţi, la restaurantul nostru favorit, cu vedere spre Burj Khalifa şi Dubai Fountain. A fost o seară de neuitat.

Rep.: Considerați că trăiți o viață de vis?
Anca Hassan: Trăiesc o poveste foarte frumoasă de dragoste şi aştept copilul omului pe care îl iubesc, am o familie minunată şi un job pe care mi l-am dorit. Pot spune că trăiesc viaţa pe care aş fi putut să o visez.

Rep.: Ce sfaturi le dați tinerilor care doresc să plece în străinătate?
Anca Hassan: Le sugerez să fie selectivi în alegerile pe care le fac. Să îşi aleagă o companie stabilă în care să se dezvolte, să îşi respecte nivelul de calificare şi să încerce să obţină ceea ce merită până când vor reuşi. Nu sunt de acord cu plecarea celor calificaţi pe poziţii inferioare pregătirii lor. Există suficiente website-uri şi metode de a aplica direct pe website-ul unei companii multinaţionale dorite, fără a te deplasa la sediul acesteia. Din fericire, toţi avem acces la internet în zilele noastre.

Rep.: Ce planuri aveți în viitor?
Anca Hassan: Îmi doresc să mă privesc peste câţiva ani şi să mă consider o femeie de succes. Asta înseamnă că vreau să mă dezvolt atât în carieră, cât şi în viaţa personală. Îmi doresc să am o familie sănătoasă şi fericită, să mă autodepăşesc profesional în domeniul aviaţiei şi să am suficient timp pentru publicarea cât mai multor cărţi.

loading...
Loading...

Citește și

Stadiul implementării proiectului de construire a unui grup energetic nou de 600 MW la Sucursala Electrocentrale Rovinari din cadrul CEO

Andrei Maioreanu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei ne prezintă în interviul de mai jos …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: