ANCHETĂ a IPJ Gorj, în cazul selecției directorilor Transloc SA! Polițiștii SICE au descins la sediul societății, după ce acționarii au stabilit că procedura s-a făcut cu încălcarea legii!


Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, au ridicat, luni, 16 septembrie a.c., mai multe documente de la Transloc SA, societatea de transport public din Tg-Jiu, care vizează procesul de selecție a celor trei directori.
Organele judiciare au fost sesizate de acționarii societății, care au stabilit, la finele săptămânii trecute, că selecția boardului societății s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale.

Organele judiciare verifică documentele întocmite pentru demararea selecției directorului general, directorului tehnic și directorului economic al Transloc SA, societate la care Consiliul Local Tg-Jiu este unic acționar, întrucât există indicii de săvârșire a unor infracțiuni.
Polițiștii SICE au ridicat, în cursul zilei de luni, mai multe documente de la sediul Transloc SA, printre care hotârâri ale Consiliului de administrație, dar și unele bilețele olografe scrise de către Camelia Grecu, director de Resurse Umane în cadrul Primăriei Tg-Jiu, prin care sugera cum să fie moficiate unele documente care reglementau procesul de selecție.
”Au fost la mine doi domni de la poliți și le-am pus la dispoziție toate documentele pe care mi le-au solicitat. Mai multe nu știu să vă spun”, a declarat directorul general al Transloc SA, Vasile Căilean.
Potrivit unor informații, membrii Adunării Generale a Acționarilor de la Transloc SA au stabilit, la finele săptămânii trecute, că procesul de selecție a fost făcut cu încălcarea prevederilor actului normativ care reglementează guvernanța corporativă a intreprinderilor publice. Mai mult, AGA a lăsat de înțeles că vor întreprinde unele măsuri pentru a se constata dacă au existat și alte încălcări ale legislației, iar în acest sens au fost sesizate organelle judiciare, după cum susțin unele surse.
Trebuie spus că organizatorul concursului pentru ocuparea funcțiilor de conduce la Transloc a secretizat numele candidaților, acestora fiindu-le atribuit câte un cod. În ciuda secretizării concursului, presa a aflat că pentru poziția de director general favorit era consilierul local liberal Mihai Paraschiv, iar pentru cea de director economic, omul de afaceri Silviu Pîrvuțoiu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.