ANCHETĂ a procurorilor și polițiștilor, în cazul odraslelor unor OAMENI CU BANI din Tismana, care au candidat pe locurile pentru rromi la Academia de Poliție, fără să aparțină etniei! Sunt vizate PATRU infracțiuni de FALS!


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj s-au autosesizat si efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, în urma dezvăluirilor GorjDOMINO, potrivit cărora doi tineri, copiii unor cunoscuți oameni de afaceri din Tismana, au fost ”convertiți” peste noapte și au devenit de etnie rromă, pentru a putea intra pe locurile speciale la Academia de Poliție ”A.I. Cuza”.
Cercetările au loc ”in rem”, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au comunicat reprezentanții IPJ Gorj, în urma verificărilor desfășurate.

Mobilul infracțiunii

Doi tineri din Tismana, copiii unor familii cu stare materială foarte bună, au declarat pe proprie răspundere că sunt de etnie rromă pentru a putea candida pe cele 8 locuri speciale pentru rromi la admiterea la Facultatea de Poliție, specializarea Ordine și Siguranță Publică, din cadrul Academiei de Poliție ”A.I. Cuza”. Deși, în cererea de înscriere se menționa în mod clar că ”prezenta cerere este înscris oficial şi că declararea necorespunzătoare a adevărului, dacă produce consecinţe juridice, constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte conform legii”, Gheorghe Pora și Diana Ionela Verboncu și-au declarat apartenența la etnia rromă, cu toate că nu sunt rromi.

Mai mult, în cazul candidaţilor înscriși pe locuri distincte (romi, maghiari, alte minorităţi naţionale etc.), dosarul de recrutare trebuia să conțină şi documentele, în original, care atestă îndeplinirea condiţiilor de participare pe aceste locuri, solicitate prin dispozițiile din legislația în vigoare, potrivit Regulamentului de admitere. Adică, în afară de declarația pe propria răspundere privind apartenența la etnia/minoritatea respectivă a fost depusă, la dosarul de recrutare, inclusiv o adeverinţă emisă de o organizație etnică/minoritară, constituită potrivit legii, care să ateste apartenența la etnia/minoritatea respectivă.
Cei doi tineri au apelat la acest tertip pentru a accede mai ușor în rândul studenților de la Academia de Poliție, în condițiile în care, pe locurile pentru rromi, concurența e mai scazută, fiind în această sesiune 3,3 candidați pe un loc, în contextul în care pentru locurile nedestinate rromilor, maghiarilor sau altor minorități, la Facultatea de Poliție s-au ”bătut” 6 pe un loc.

Primar: Nu făceau parte din cei care s-au declarat de etnie romă

Satul Pocruia, de unde provin cei doi tineri, e o localitate componentă a așa zisului oraș Tismana, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea.
„Îi cunosc pe amândoi. Ne cunoaştem între noi. Nu am ştiut până acum că sunt de etnie romă. În Tismana sunt declaraţi romi în jur de 38 de oameni. Nu făceau parte din cei care s-au declarat de etnie romă. Nu ştiu care este substratul, probabil obţinerea unui avantaj, e clar, de pe urma declarării ca şi etnie romă. Noi avem în Tismana comunităti aproape compacte de romi, în zona urbană, pe strada Depozitului şi în satul Celei, acolo sunt în jur de 800 de persoane care sunt de etnie romă, dar nu şi-au declarat apartenenţa la această etnie. Nu ştiam că cei doi sunt la Academie, nici eu ca primar nu am ştiut. Am înţeles că unul a fost admis, băiatul, fata ar fi picat examenul, din cauza probei sportive”, a declarat, pentru Mediafax, Marian Slivilescu, primarul oraşului Tismana.

Familii cu pontețial financiar

Ion Pora, tatăl lui Gheorghe Pora, ar deține o afacere cu lemn, și este angajat ca șofer la Ocolul Silvic Runcu, iar în trecut a fost un apropiat al șefului ocolului de la Tismana, Ion Tăerel, susțin surse din zonă.

Nelu Verboncu, zis Buic, tatăl lui Diana Ionela Verboncu, deține firma Buic Com SRL, care a derulat afaceri cu lemn, de aproape 2 milioane de lei și a avut un profit de 600.000 de lei, în anul precedent. Buic a cumpărat, cu câțiva ani în urmă și fostul restaurant ”Lexi Star” din Tg-Jiu.
Gheorghe Pora a fost admis penultimul, pe locurile speciale pentru rromi, la Facultatea de Poliție, specializarea Ordine și Siguranță Publică, din cadrul Academiei de Poliție ”A.I. Cuza”, în sesiunea din această vară.
Diana Ionela Verboncu s-a înscris și ea tot pe locurile special destinate rromilor, la aceeași specializare din cadrul Facultății de Poliție, numai că a picat la probele fizice.

Ancheta

Trebuie spus că IPJ Gorj s-a ocupat de recrutarea și selecţia tinerilor pen-tru admiterea la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, la sesiunea din această vară și există unele suspiciuni că aceste aspect s-au cunoscut de la momentul selecției, însă au fost trecute cu vederea la re-comandarea unor ofițeri cu rang superior.
În urma dezvăluirilor Gorj DOMINO, reprezentanții IPJ au declarat că au fost dispuse verificări, iar mai apoi au precizat că s-au autosesizat si efec-tuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în în-scrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, in rem, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetu-lui de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.
Ancheta îi vizează atât pe cei doi tineri care au declarat, sub sancțiunea legii penale, că sunt de etnie rromă , cât și pe liderii unei asociații a rromi-lor care au eliberat, în fals, o adeverință care să ateste acest lucru.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

4 comentarii

  1. Sunt singurele cazuri? Intreb pentru un prieten!

  2. Normal ca a picat la probele fizice, la cata ceafa de porc baga in ea .

  3. Daca oamenii recunosc ca sunt tigani ce treaba aveti voi? Tigani si gata .

  4. Mafia tiganeasca in cardasie cu mafia din politie!!!Trebuie facute cercetari si in Gorj, unde exista relatii de prietenie intre politie si mafia tiganeasca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.