Anchetă DNA la Consiliul Judeţean Dolj. Perchiziţii la sediul instituţiei şi acasă la Prioteasa

prioteasa3

Procurorii DNA au descins ieri dimineaţă la sediul Consiliului Judeţean Dolj, ancheta lor vizând opt funcţionari publici, între care şi preşedintele instituţiei. Perchiziţii au fost efectuate şi la Ion Prioteasa acasă, preşedintele CJ Dolj fiind luat de acasă şi adus la sediul instituţiei, escordat de o dubă a jandarmeriei. Procurorii suspectează că în CJ Dolj s-a dezvoltat o veritabilă reţea infracţională în domeniul achiziţiilor publice.

„Din cercetările efectuate de procurori până în acest moment a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, prin eludarea cadrului legal în domeniul achiziţiilor publice, funcţionarii publici din cadrul Consiliului Judeţean Dolj implicaţi au favorizat agenţi economici cărora le-au fost atribuite lucrări direct, fără publicarea anunţului de intenţie (ex – contracte de prestări servicii prin “fragmentarea” lucrărilor, în scopul justificării procedurii de achiziţie atribuite direct la 3 societăţi comerciale preferate pentru Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap “Sfântul Dimitrie cel Nou” Filiaşi) ori prin interpunerea unor societăți comerciale “preferate”. De asemenea, funcţionarii publici implicaţi au aprobat și avizat plăţi nejustificate, solicitate de firmele cărora le-au fost acordate lucrări cu încălcarea cadrului legal, susţinând astfel interesele societăţilor “protejate” în detrimentul obiectivelor publice. Contractele acordate cu eludarea cadrului legal în domeniul achiziţiilor publice au vizat: proiecte de consolidare/restaurare ale unui muzeu, ale Centrului Cultural Brâncuşi – Centru Turistic Interactiv, un punct de operare aeromedicală SMURD, reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Centrul de coordonare şi conducere a intervenţiei în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră (proiecte realizate, în parte, din fonduri europene). Având în vedere că lucrările respective erau finanțate din fonduri publice și din fonduri europene, în această modalitate a fost creat un prejudiciu în bugetul Consiliului judeţean Dolj, precum şi în bugetele Uniunii europene. În schimbul încălcării atribuţiilor de serviciu, funcţionarii publici din cadrul Consiliului Judeţean Dolj au pretins cotă procentuală din valoarea unora dintre contracte”, se arată într-un comunicat de presă emis de DNA.
Referitor la acţiunea DNA, Ion Prioteasa a spus în momentul sosirii la sediul CJ Dolj: „Nu am ce să comentez. A fost o procedură legală. Procurorii s-au comportat correct. O să vedem cum se desfăşoară. Au fost ridicate mai multe documente personale de acasă. Vom vedea ce se întâmplă şi aici“.

loading...
Loading...

Citește și

LIDERUL PNL Gorj, VEŞTI pentru PRIMARI

Contractele semnate de edilii din judeţ pe Fondul de Dezvoltare și Investiții vor fi preluate …

Un comentariu

  1. ACEASTA PAGINA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: