ANGAJĂRI RECORD la Spitalul Cărbuneşti! SURSE: „Se angajează medici pe șpăgi de ZECI de mii de euro”

dr-tarziu-(2)

La Spitalul Orășenesc Târgu Cărbunești sunt angajați aproape 100 de medici, numărul acestora fiind la jumătate față de numărul medicilor angajați la cel mai important spital din județul Gorj, şi anume Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Ba mai mult, surse din interior ne-au relatat că la Spitalul Târgu Cărbunești se fac angajări pe șpăgi de zeci de mii de euro.

spitalul-orasanesc-targu-carbunesti01

Numărul medicilor angajați la Spitalul Orășenesc din Târgu Cărbunești este de 84, iar numărul de paturi e de aproximativ 300, în timp ce la alte spitale din judeţ, cifrele angajărilor nu se apropie nici pe departe de acestea. Mai exact, la Spitalul Orășenesc Rovinari sunt 34 de medici, cu un număr de peste 170 de paturi, la Spitalul Municipal Motru sunt în jur de 26 de medici, iar numărul paturilor este de 175, în timp ce la Spitalul Orășenesc Turceni există peste 20 de medici iar numărul paturilor este de 183. „Acum patru ani de zile, la Spitalul din Cărbunești erau aproximativ 200 de paturi și 18 medici angajați și se făceau în jur de 1.000 de internări pe lună. Tot atunci, plata se făcea pe numărul de zile spitalizate, iar acum plata medicilor se realizează pe numărul de cazuri rezolvate. La ora actuală, în spitalul din Cărbunești sunt în jur de 340 de paturi și aproape 100 de medici angajați, plus rezidențiații, care sunt și ei în număr de 30, și care cel mai probabil vor rămâne aici. Acum se fac 9 linii de gardă în condițiile în care numărul internărilor este același, de maxim 1.000 de persoane. S-au creat tot felul de secții care efectiv stau goale, nu vine nimeni”, ne-au declarat surse din interior.

„De trei ani, nu s-a organizat nici măcar un concurs sau un examen”

Surse din interior ne-a mai dezvăluit că toate aceste angajări „în plus” se fac pe bani grei, cu sume cuprinse între 10.000 și 20.000 de mii de euro, pentru un post de medic, iar o asistentă ar plăti între 4.000 și 5.000 de euro pentru a reuși să se angajeze la Spitalul din Cărbunești. „E o întreagă rețea aici, un medic, ca să fie angajat la Cărbunești, trebuie să scoată și 20 de mii de euro, iar o asistentă, până la 5.000 de euro. Sunt sume exorbitante pe care managerul și afiliații lui îi bagă în buzunar. De trei ani de zile, nu s-a organizat în cadrul spitalului nici măcar un concurs sau un examen pentru ocuparea posturilor. Toate examenele s-au ținut la Craiova, de acolo pleacă tot. Cum vă explicați că pe secția de ginecologie, unde sunt 40 de paturi, sunt angajați 5 ginecologi? Ce fac cu atâția medici? Nu știu de unde există bani pentru plata acestor oameni, nu știu cum managerul reușește să facă rost de plata acestor medici”, ne-a mai dezvăluit sursa noastră.

spitalul-orasanesc-targu-carbunesti052

Fiica lui Târziu, Lucia Măciucă face aprovizionarea spitalului din Cărbunești

O altă neregulă semnalată ar fi faptul că fiica lui Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu Cărbunești, Lucia Măciucă, ar face aprovizionarea spitalului cu produse alimentare. „Fiica lui Târziu are trei magazine în Cărbunești, cu produse alimentare, ce nu vinde în magazine le aduce aici la spital și se face mâncare pentru bolnavi cu produsele aduse de la firma deținută de fiica și ginerele lui Târziu”, ne-a mai spus sursa.

Managerul Dumitru Târziu: „Prostii. Suntem insuficienți”

Managerul Spitalului Orășenesc Târgu Cărbunești, Constantin Târziu, neagă toate aceste acuzații și spune că sunt pure invenții. „Pentru furnizorii ce aduc produse în spital s-a făcut o licitație prin SEAP. Deci absolut tot ce ajunge în spital nu le aduce nici fiica mea, nici fiul meu, ci sunt luate prin SEAP. Dacă nu mă înșel, este o firmă, sau mai multe, din Craiova, ce fac aprovizionarea aici, la noi. Eu umblu după medici să îi aduc aici și îi aduc cu bani? E lipsă de medici în Gorj și vin la mine să plătească să lucreze aici? Există deficiență de medici în toate spitalele din țară, nu numai de la noi în județ. Normarea medicilor se face în funcție de numărul de paturi, un medic trebuie să aibă între 8 și 10 paturi, din secția respectivă în funcție de cum este împărțit, trebuie să facă și ambulatoriu. În secție trebuie să fie minim 4 medici pe secție pentru a avea în grijă numărul de paturi existente. Sunt prostii astea că medicii de aici stau degeaba, cea mai mare rată de utilizare a paturilor din Gorj le are Spitalul din Cărbunești. Spre exemplu, la radiologie, noi suntem 4 medici și suntem insuficienți, există linie de gară pe radiologie. Pe urgență avem 3 medici ai noștri, pe 1 aprilie o să mai vină încă o colegă și 2 angajați cu o jumătate de normă. În luna lui februarie, am avut 1250 de foi de internare continuă și în jur de 480 de foi de internare de zi. Noi avem medici insuficienți și pe cardiologie, deci sunt pure invenții”, ne-a declarat managerul spitalului, medicul Constantin Târziu.

Conducerea SJU Târgu Jiu a decis să înființeze o comisie anti-șpagă

Cei mai mulți dintre tinerii ce termină o Facultate de Medicină sau Școala Postliceală Sanitară, în România, pleacă în străinătate, speriați de șpăgile ce se vehiculează că ar fi cerute la angajare. Amintim aici că, la sfârșitul anului 2014, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au decis să înființeze o comisie anti-șpagă. În acea perioadă, au existat suspiciuni legate de angajări pe șpagă. La acel moment pe fir întraseră procurorii gorjeni care au audiat mai mulți angajați ai spitalului. Tot în 2014, conducerea SJU Târgu Jiu a fost nevoită să reorganizeze un concurs din cauza unei sesizări primite, care vorbea despre proasta organizare a concursului și alte nereguli. Persoana în cauza a observat că au apărut modificări în cea ce privește bibliografia pentru examen.

Medicul Maria Barbu: „Am discutat la el în birou şi mi-a zis direct cât mă costă”

Aceasta nu ar fi singura relatare în care se vorbește despre așa-zisele șpăgi pentru angajarea într-un spital de stat. Pe site-ul MedLife există un material ce poartă numele „Și medicii dau șpagă”. Materialul conține relatările unor medici cărora le-a fost cerută o anumită sumă de bani pentru a primi un post într-un spital de stat. „Maria Barbu a încercat. Şi-a căutat un loc de muncă într-o localitate mică, în speranţa că va scăpa de relaţiile de nepotism şi de corupţie prin care se construiesc carierele în oraşele mari. Dar până şi într-un oraş cu 8.000 de locuitori, managerul spitalului i-a cerut 5.000 de euro ca s-o angajeze. <Am discutat la el în birou şi mi-a zis direct cât mă costă>, spune ea. Barbu nu a renunţat la principiile sale, dar şi-a lărgit căutările. La mii de kilometri distanţă, un spital din oraşul german Kassel i-a oferit un loc de muncă. L-a acceptat, iar mutatul într-o altă ţară a costat-o un împrumut de 5.000 de euro, exact valoarea mitei pe care a evitat-o.(…) La fiecare pas al carierei lor, doctorii şi asistentele din România se confruntă cu un sistem acuzat că recompensează corupţia şi nepotismul ca pe nişte virtuţi. Bineînţeles, mulţi dintre ei se împotrivesc corupţiei. Dar, în acelaşi timp, alţii plătesc sume ilicite pentru a-şi asigura calificarea, angajarea şi promovarea. Sumele pot fi mari, câteodată de zeci de mii de euro. Acestea sunt justificate într-o economie afectată de probleme majore, în care medicina oferă promisiunea rară a unui serviciu stabil, deşi insuficient remunerat. În plus, valoarea şpăgilor plătite poate fi recuperată din şpăgile primite” se arată în articolul de pe site-ul oficial al clinicii private MedLife.

loading...
Loading...

Citește și

Anchetă internă la Spitalul Județean Târgu-Jiu după moartea bebelușului născut prin cezariană

O comisie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu investighează dacă medicii au greşit în …

24 comentarii

 1. Pretul pentru Asistent Medical este de 30 000lei.Aprovizionarea o face fiica acestuia iar mancarea la Cantina spitalului este catastrofala in primul rand ca personalul de la bucatarie fura tot ce se poate iar bolnavii sant nevoiti sa serveasca masa la restaurantul spitalului unde se stie in buzunarur cui intra banii.Despre”bancomatul” spitalului ce sa mai spun ca nu poate sa ceara medicilor sa nu mai ia spaga cand chiar el a fost prins cu banii intre gingii.A ajuns o banala operatie de apendicita sa te coste 700-800 lei spaga,si se tot plang medicii ca au salarii mici ptind 5-6 garzi pe luna si dorm toata noaptea iar noaptea daca ajungi la urgente se supara ca ii deranjezi.Sa le fie rusine…

  • Bani sa ai ca la sp carbunesti se infinteaza posturile peste noapte se calca angajetele in picioare la sectia chirurgie tura fe zi 7 8 asistente pe tura nu se poate asa ceva iar noaptea mori incet in spital toata lumea doarme ca la pensiune au canapele in cabinete nu am vazut asa ceva in cate spitale am.fost mancarea proasta ca doamnele de la bucatarie fura tot chiar eu o sa aduc politia sa vada cum se fura din bucatarie angajari la greu 40 de posturi intro luna nici la sp.mari nu se fac atatea angajari intro luna totu se plateste tomograful privat dar pe el lucreaza angajati spitalului bani unde se duc.eu am venit de urgenta cu ambulanta si ma pus sa platesc tomograful nu am avut bani la mine si nu miau facut o sa fac o sesizare la minister sa se vina un control la.acest spital

   • Adi, esti sigur(a) ca de tomograf aveai nevoie? Daca nu stiai, exista si sectie de psihiatrie in acest spital! Sigur urgenta nu si-a facut treaba cum trebuie! Acolo trebuia sa te trimita!

  • Dacă nu era doctorul Tarziu nu aveam spital de urgentă niciodată sau deloc iar spitalul este al orașului adică un câștig pt orașul Carbunesti așa ca mai lăsați-ne cu prostiile astea

  • Vorbesti din povesti, vino sa vezi cate canapele gasesti in sectii si lasa povestile cu 7 asistente pe noapte ca macaneeeeeeee!!! Ai grija sa nu ajungi si tu la mana lor maine poimaine….. ca poate stai tu pe canapelele alea de care vorbesti atata! In ce an ai vizitat ultima oara spitalul? Chiar nu pot fi apreciate serviciile acestuia pentru ca unii sunt subiectivi si vad mereu partea goala a paharului? Fara spitalul asta, orasul ar fi mort, asa ca multumiti-i mai bine d-lui Tarziu ca ne-a scos cat de cat din umbra ca oras, ca altfel nici n-am fi pe harta! Rusine sa va fie ca nu stiti decat sa criticati!

  • Am participat si eu la concurs in perioada sarbatorilor. A fost facut concursul pe fata ,se vedea care a dat bani si care nu ….De exemplu
   1 Au fost grupuri facute unde s au facut subiectele cu doctorii langa ele si discutau intre ei.
   2 Am solicitat sa merg la baie fiindca eram foarte racita si aveam nevoie si mi s a spus „draga tu nu sti ca intr un concurs nu se merge la baie „,tinand seama ca o tipa langa mine a mers la baie singura ,iar cand se intoace de baie o intreaba presedinta :Ce ai patit draga, te simti rau?Iar ea a raspuns tinandu se cu mana de burta am emotii…
   Sunt spitale mult mai mari si asteptam sa se faca angajari pentru a merge si noi la concurs,iar la Spitalul Orasenesc”Targu Carbunesti” se fac intr una…Ar trebui sa se puna un semn de intrebare,,,Credeti ca alte spitale nu ar avea nevoie de personal !?

   • Cred ca ai fost rugata sa fii insotita de cineva din comisie s ai refuzat.pertsoana care a mers la baie,despre cea care relatezi tu,a fost insotita de presedinta comisiei la baie.iar daca tu crezi ca s a stat peste o ora sa se faca 10 plicuri cu subiectele pentru examen,din tematica,dupa cate ti amintesti,din care s a tras la sorti.sau tu ai memoria putin cam scurta,asta ai dovedit o si la examen.daca tineai minte tot ce ai invatat acum erai admisa.

    • Stimata, doamna Maria, persoana respectiva nici măcar nu a fost însoțită de cineva din comisie pentru a merge la baie.Referitor la mine nici măcar nu s a pus problema ca sa mă însoțească careva la baie.Vorbiți în necunoștiință de cauza sau probabil sunteți din interiorul spitalului și va doare adevărul.
     Probabil dacă îi dădeam și eu pe cei 7000 de euro luam examenul….așa am preferat sa merg la concurs..În ziua de azi nu dai banii nu intri pe capul tău. Sunteți libera sa va exprimați punctul de vedere.O zi buna va doresc !

    • pai,tu asa ingusta esti mai femeie?tu te faci ca nu sti cum se cumpara posturile la sp.tg carbunesti???pai daca tu cu o saptamana inainte primesti 10 subiecte sa inveti si in alea 10 plicuri sunt 5 subiectecare tu le stii pe de rost>>>>daca le poti inavata si pe alea si in toate cele 10 plicuri ai tot aceleasi subiecte{probabil puse in alta ordine}rahatilor,da bine va face tarziu ca are numai somitati acolo,sa va omoare f,,, n gat de milogi!!!!

 2. CE vorbiti de spaga la Carbunesti?!Credeti ca la Tg-Jiu se angajeaza altfel?!Ce daca sunt organizate concursuri?!Va rog frumos,concursurile sunt de ochii lumii!Oricum intra cine trebuie!Va dau un exemplu:UPU Tg-Jiu:cati din cei angajati acolo sunt pe bune?!Doar cei cu state vechi,atat!Restul sunt nepotii,cumnatii finii si lista poate continua!Ex.concret:AS.Baban ,angajat al Upu isi angajeaza finii,cand vrea si pe ce post vor!Si apoi directorul de ingrijiri al SJU cum credeti ca ocupa postul pe care il detine de cateva luni ?!Fara concurs si fara drept de a ocupa acest post ,deoarece nu are studii superioare pt.acest post de director!!!Dar e,e protejatul managerului,al CJU,asa ca….Verificati angajatele serviciului de Anatomie Oatologica si veti vedea:nevasta lui Neata{dr},nevasta lui Vienescu{fost dir.economic},nevasta lui Surlea[CAS Gorj},nevasta lui Vili Pasare{PRimar Matasari}Credeti ca sunt angajate sau transferate legal?!Va rog!!!Mi-e scarba de sistemul medical din Gorj!!!Numai corupti si spagari!!!

 3. olteanul turmentat

  Oltenisme sinistre. „CE vorbiti de spaga la Carbunesti?!Credeti ca la Tg-Jiu se angajeaza altfel?!Ce daca sunt organizate concursuri?” Sa va fie rusine. Va meritati toata saracia. 4000-5000 de euro spaga si va plangeti ca sunteti saraci si salariul este mic si doar furati si cereti bani!

 4. nu-i roman cum e olteanul ,nu-i oltean cum e gorjanul…..pana nu moare vecinul ca sa-i ia capra nu se lasa…credeti ca medicii care s-au angajat la Tg,carbunesti in ultimii ani ,daca dadeau spaga la angajare,mai plecau la TG.Jiu ?!Alt concurs, alta spaga….ADEVARUL este altul: INVIDIA, „mon cher” ,de ce sa se dezvolte un spital orasenesc de la care un spital judetean sa racoleze medici gata pregatiti[ex.chirurgie toracica,ortopedie chirurgie generala ,pneumologie etc.]LUCRURILE AR MERGE BINE SI IN FAVOAREA PACIENTULUI DACA CELE DOUA SPITALE AR COLABORA SI SI-AR IMPARTASI DIN EXPERIENTELE POZITIVE ,iar cei care nu reusesc la un concurs [ex. ginecologie] ar invata mai bine si n-ar mai da vina pe spaga….OARE CULOAREA POLITICA SA AIBA SI AICI IMPORTANTA???/

 5. Carbunesteanca

  „Sursele din interior” traiesc in trecut si nu pot sa vada prezentul in care traiesc zi de zi…..este pacat ca se arunca cu jigniri asupra personalului din spital si nu se apreciaza munca titanica care se desfasoara non stop in unitate pentru a suplini lipsa de fonduri si de personal iar pe linga toate astea se mai lupta si su pacientii needucati care nu respecta regulamentul unui spital.

  • ce lipsa de personal visezi ,carbunesteanci???du te si numara personalul dintr o sectie si vezi ca sunt cate 40-50 de angajati si 10-15 bolnavi,da lipsa medicamente,mancare pt porci ,etc

 6. Cred ca nu se stie adevarul.stie cineva cate ore sta in spital un asistent ca sa si termine treaba?stiti cate ore stau bietele infirmiere la serviciul pentru a avea timp sa execute timpii procedurilor?de cate ori sunt chemate la curatenie,din timpul lor lliber,pentru ca e lipsa de personal?canapele in cabinete?ii rugam oe cei care afirma asta sa vina in cabinetele noastre sa stea pe ele,iar daca vor sta comozi le vom da l;or cadou aceste canapele.ii rugam frumos sa verifice normativul pentru asistenti si infirmiere pentru ca au acces la internet si vor observa ca nu trebuie 30-40 pacienti la o asistenta sau la o infirmiera.Ar trebui ca tot ce depaseste numarul de pacienti ,care revin pe tura unei asistente sa nu beneficieze de ingrijiri medicale,iar personalul auxiliar sa nu le faca,curatenie.Atunci ar aprecia munca salaritilor din spital.nu cred ca totul se cuvine,cand pleaca acasa sa ia termometrele din frigidere,cele din saloane,suporturile de hartie igienica,sa traga de usi sa le rupa,sa injure personalul,sa l agreseze,etc.

 7. Am fost paciență in spitalul din Cărbunești. Consultata, internată, operata. Foarte mulțumită din toate punctele de vedere. Curățenie, personal medical amabil și asistente și medici și cel mai important nu mi să pretins nici o ciocolată, de bani nici nu pot vorbi. Mari minciuni ca o apendicită e 700 ron.

 8. Ai dreptate Maria. A fost tată operat în decembrie la chirurgie de doctorul plastician, un medic și om deosebit. La fel și restul de personal medical. Nimeni nu a pretins nimic. Nu am dat nici o spaga! Doar am mulțumit.

 9. Minciuni, minciuni și minciuni…am fost internat pe secția de chirurgie, am stat și în terapie postoperator, am trecut și prin serviciul de urgență la internare. Sunt foarte mulțumit de toate serviciile medicale și de personalul medical. Am încercat să fiu atent și am fost refuzat și înainte de operație și după și la externare. Mulțumesc doamnelor și domnilor doctori!

 10. Este un spital ff bun!!! Șpagă, Lion toti daca am avea ocazia!! Da, se plătesc locurile de munca, stiu siguuuuur…..dar nu ma intereseaza!!!Asa este peste tot!!!Datorita lui Tarziu avem spitalul!!!!Altfel era desființat!!!??!???!!!!!!

 11. Adina Ivanescu

  Asa s-a intamplat si la concursul din 16 august pt.postul de medic la Azilul Suseni si Novaci. Medivii se inscriu, dau examen si sunt respinsi. Nu se accepta contestatii dar baremul lor de corectare afisat este de rasul bobocilor : xeroxul unei foi cu subiectul respectiv. Pai daca avem corectori buni atunci atunci sa faca totusi si niste bareme ca la carte ca tot asta vor sa le scrii rand cu rand din carte. Probabil cu cartea in fata suntem asi si daca mai pica ceva este ok. Pai de ce va plangeti de medici???????

 12. MAFIA ANGAJARILOR IN SPITALE nu se poate opri din cauza politicului abonat la banii publici.
  Numai asa se explica de ce vor sa faca salariile mari in medical ca sa atraga clientii de spaga ce isi recupereza apoi banii…..SI oricate proceduri de examinare sau etccccc vor face mafia va continua !!!!!!!!!!!

  de aceea nu exista declartiile si toate informatiile privind angajatii spitaleor ca rude /etc….apoi la cat se dezvolta capusele din banii spitalelor nu se mai poate vorbi……..

  nu exista evaluari PE BUNE , facute anual pt angajati…….ce sa mai vorbiim de asist med legala ce castiga pe hartie cca 2000 eur ….si restulllllllllllll!!!!!!!cloaca intretinuta de zeci de ani.

  ex.in tarile dezvoltate NU SE DA CONCURS SAU SPAGA /ACOLO MERI DE PROBA SI APOI DECID DACA TE VOR SA LUCREZI …………nu CA SA FACI CAFELE, ETC IN SPITALE !!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: