sâmbătă , 16 noiembrie 2019 - 3:17

Angajaţii CEO rămân fără avizele de încadrare în muncă în condiţii deosebite!


Angajaţii CEO care lucrează în condiţii grele riscă să rămână fără avizele de încadrare în muncă în condiţii deosebite. Liderul FNME, Dumitru Pîrvulescu, a transmis un mesaj ministrului Energiei, Anton Anton, pe Facebook, în care cere iniţierea unei hotărâri de guvern.

Liderul afirmă că este necesară elaborarea unui act normativ (hotărâre de guvern) care să reglementeze prelungirea avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite pentru perioadă 31 decembrie 2018-31 decembrie 2021 , deoarece HG nr. 1014/2015 pentru modificarea și completarea HG nr.246/2007, privind metodologia de reînnoire a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite, expiră la 31.12.2018.

Astfel, „Începând cu anul 2000 odată cu apariția Legii 19 a asigurărilor sociale de stat și în bază HG nr.261/2001 privind metodologia de încadrare în condiții deosebite a locurilor de muncă din SC Complexul Energetic Oltenia, cât și Centrală Nucleară Cernavodă și Fabrică de Combustibil Nuclear Pitești, s-au depus eforturi substanțiale pentru promovarea unui climat de normalitate.
În toate punctele de lucru unde au fost constatate neconformități în raport cu legislația în vigoare, au fost elaborate fişe de sinteză a neconformităților în bază cărora s-au elaborat programe de măsuri tehnico-organizatorice de normalizare a locurilor de muncă.
Cu toate că măsurile tehnico-organizatorice au fost realizate în mare măsură, se constată că în unele locuri de muncă și în special în carierele de extracție a lignitului energetic, nu pot fi eliminați factorii de risc existenți, iar factori precum cei de mediu (microclimat nefavorabil vară / sau iama prin temperaturi extreme și intemperii diverse) nu au soluție de rezolvare.
Impactul activitătilor încadrate în condiții deosebite și în special activitătile miniere raportate asupra stării de sănătate a salariaților a constituit în mod constant o preocupare a tuturor factorilor responsabili din sistem.
Prin suspendarea activității unor locuri de muncă din cadrul unitătilor miniere, personalul respectiv ar fi disponibilizat, ceea ce ar duce la creșterea numărului de șomeri.
În acest contest, se amplifică presiunea exercitată asupra bugetului de stat prin preluarea obligației de asistare socială, după epuizarea perioadei de indemnizare ca șomeri”, a mai menţionat liderul.

loading...
Loading...

Citește și

Vienescu: Postul de manager și cele din Comitetul Director al Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, scoase la concurs, în regim de urgență!

Actuala conducere a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu are zilele numărate! Atât postul de …

Un comentariu

  1. Al Sorin Batea

    Brovo Pirvulescu, cu asta zici ca ti-ai facut datoria. Imi aduc aminte de grandiosul proiect sindical al lui Rosca cu ungurii si parca si cu polonezii. A ramas doar vizita de acest program. Nici tu derodari, nici tu grupa de munca, nica nica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: