Angajații Direcției Publice, fără SALARII de sărbători!

• O firmă de construcții cu probleme a blocat conturile primăriei

Firma care întârzie finalizarea blocurilor ANL din Târgu-Jiu și a unei investiții a penitenciarului din municipiului a blocat, în această lună, conturile Primăriei Motru pentru o datorie în valoare de 4,5 miliarde de lei vechi. Reprezentanții SC Novara-T Impex SRL din Craiova, firmă care a realizat mai multe investiții în Motru înainte de 2015, pretinde plata datoriei, care reprezintă doar penalității și onorarii pentru avocați, în prag de sărbători, oprind astfel acordarea salariilor pentru angajații Direcției Publice Motru. Peste 100 de salariați au de suferit astfel, autoritățile fiind în imposibilitatea de a le acorda salariile pe 15 septembrie.

Angajații Novara T-Impex SRL au realizat, în timpul fostei administrații Hanu, mai multe investiții în municipiul Motru. Firma a construit, de altfel, ștrandul din localitate, a efectuat lucrări de infrastructură în zona blocurilor L dar și alei și trotuare în zona Micro 2 a orașului. Firma a fost plătită pentru aceste lucrări, dar în anul 2015 nu i s-a plătit, la timp, o situație de lucrări în valoare. La datoria achitată cu întârziere s-au adăugat penalități de întârziere în sumă totală acum de 450.000 de lei.
Suma totală pe care o datorează acum administrația municipală din Motru către Novara T-Impex SRL din Craiova a ajuns la 450.000 de lei, aici intrând și cheltuielile judecătorești, firma dând în judecată și câștigând procesul cu primăria.

Se strânge cureaua!

În urmă cu șase luni de zile, constructorul a somat autoritățile să-și achite debitul respectiv, adică penalitățile și cheltuielile judecătorești, în caz contrar vor bloca conturile instituției. Demersul nu s-a lovit de efectul scontat de creditor deși procedura s-a îndeplinit întocmai. Cheltuieli s-au făcut în continuare, fapt care a nemulțumit creditorul.
Din acest motiv, pe 8 decembrie, conturile Primăriei Motru au fost efectiv blocate, autoritățile mai având posibilitatea să cheltuiască banul public foarte restrâns, adică pentru salarii și mici cheltuieli de întreținere și utilități. Nu se pot achita însă salariile pentru Direcția Publică Motru, de exemplu, peste 100 de angajați stând cu teama că pe 15 decembrie nu își vor încasa chenzinele. Autoritățile au contestat executarea impusă de constructor dar, până la obținerea unei sentințe favorabile situația rămâne neschimbată, adică conturile stau blocate iar terții nu pot fi plătiți.

Firmă cu belele

SC Novara T-Impex SRL a fost implicată în mai multe investiții pe raza județului Gorj dar, mai toate au avut probleme pe parcurs. Cunoscută este problema construirii blocurilor ANL din Târgu-Jiu, lucrări întârziate cu mai multe luni. De altfel, pentru aceste lucrări, în luna mai, firma a fost amendată de ITM Gorj. Investiția se anunțase, inițial, gata în această toamnă dar, nici la venirea iernii lucrările nu dau semne că ar fi gata.
Probleme similare s-au înregistrat și la investiția realizată de această firmă și la Penitenciarul Târgu-Jiu. Lucrările au fost oprite cu un an în urmă, patronul solicitând brusc o majorare a prețului investiției, din cauza majorării salariului minim pe economie. În vara anului trecut investiția nu era finalizată, constructorul lucrând la ANL-urile din Târgu-Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

GREVA JAPONEZĂ s-a extins la CEO. În ce CARIERĂ se mai PROTESTEAZĂ

După minerii de la Carierele Lupoaia şi Roşiuţa din zona Motru a venit rândul celor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.