Angajator din Stănești amendat cu 20.000 de lei de către inspectorii ITM Gorj!

Un angajator, cu domeniu de activitate în exploatarea masei lemnoase, a fost sancţionat, săptămâna trecută, cu o amendă în valoare de 20.000 de lei, în urma unui control efectuat, în comuna Stăneşti, de către inspectorii de muncă cu atribuţii în depistarea muncii nedeclarate. Angajatorul folosea în activitate, ca tractorist, un bărbat fără forme legale de angajare. Tot săptămâna trecută, un alt angajator din oraşul Rovinari, cu obiect de activitate servicii auxiliare, a fost sancţionat cu trei amenzi în valoare totală de 12.000 de lei, pentru lipsa echipamentului de protecţie individuală, lipsa măsurilor de siguranţă în timpul manevrării cărbunelui şi lipsa instruirii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. „În perioada 04 – 08.11.2019, inspectorii de muncă au efectuat 28 de controale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 110.500 de lei şi 173 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate”, a precizat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Anunț de la ANAF pentru contribuabili gorjeni

Termen limită pentru depunerea documentației în vederea acordării unor facilități fiscale Agenția Națională de Administrare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: