duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:42

Angajatori sancționați de ITM Gorj pentru nerespectarea Codului Muncii


Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a aplicat, săptămâna trecută, 15 sancțiuni contravenționale unor angajatori pentru nerespectarea Codului Muncii și încălcarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

ITM Gorj a desfăşurat, în săptămâna precedentă, mai multe acţiuni de îndrumare, prevenţie şi control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătaţii în muncă.
Serviciul Control Relații de Muncă a efectuat 34 controale, în urma acestora fiind aplicate 9 sancțiuni contraventionale la 9 angajatori, în valoare de 16.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor din Codul Muncii. Principale deficiențe constatate pentru care angajatorii au fost sanctionați au fost: nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptamânal; nerespectarea prevederilor legale referitoare la plata unui spor la salariu pentru orele lucrate în zilele de sâmbată și duminică; negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară și nerespectarea prevederilor legale referitoare la transmiterea registrului general de evidență a salariaților, se arată într-un comunicat de presă al instituției.
Compartimentul Securitate şi sănătate în muncă din cadrul ITM a efectuat 13 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă,fiind depistate 6neconformităţi pentru care au fost aplicate tot atâtea sancţiuni contravenţionale. ”Controalele efectuate au urmărit în principal modul de realizare a măsurilor dispuse în controalele anterioare. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, lipsa instrucțiunilor proprii de la locurile de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente, nepurtarea de către lucratori a echipamentul individual de protecție”, se menționează în informarea dată publicității de către ITM Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.