Angajatori vizați de acțiunile ITM Gorj


Inspectorii de muncă au desfășurat timp de o săptămână, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, o serie de acțiuni de prevenție, control și îndrumare în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă în rândul persoanelor juridice din județ.

Compartimentul Relații de Muncă, din cadrul Inspectoratului de Muncă Gorj, a întreprins 18 controale pentru identificarea și combaterea muncii fără forme legale. Niciunul dintre angajatorii verificați nu folosea munca ”la negru”, însă au fost depistate deficiențe cu privire la respectarea prevederilor legale în privința acordării repausului săptămânal, al muncii suplimentare, al muncii în timpul sărbătorilor legale, al muncii pe timp de noapte , precum și în privința neacordării drepturilor salariale în funcție de timpul efectiv lucrat. Pentru intrarea în legalitate, au fost trasate 11 măsuri pe care angajatorii va trebui să le ducă la îndeplinire.
Inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate și Sănătate în Muncă, au constatat, în urma a 10 controale efectuate, 11 abateri de la legislația în domeniu, motiv pentru care au fost aplicate tot atâtea sancțiuni în valoare de 5.500 de lei. Au fost descoperite nerespectări ale prevederilor legale în privința instruirii necorespunzătoare a personalului, lipsa instrucțiunilor de la locurile de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente și lipsa echipamentelor individuale de protecție. A fost urmărit, de altfel, și modul de îndeplinire a măsurilor dispuse în urma unor controale anterioare.

Legislația muncii, predată de inspectorii de muncă

În perioada 30.10.2017 – 03.11.2017, inspectorii de muncă ai ITM Gorj au fost implicați într-o amplă campanie de informare a angajatorilor cu privire la principalele acte normative în domeniul relațiilor de muncă. Timp de o săptămână, 424 de persoane juridice din Gorj au fost vizitate de către inspectorii de muncă care au împărțit pliante cu informații referitoare la legislația în domeniu, au răspuns întrebărilor angajatorilor și le-au atras atenția asupra sancțiunilor pe care riscă să le primească în cazul în care nu se supun rigorilor legii.

loading...
Loading...

Citește și

CANDIDEAZĂ la ȘEFIA CJ? Ce spune LIDERUL PNL Gorj

Dan Vîlceanu anunță că nu-și dorește funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, deși se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.