duminică , 8 decembrie 2019 - 15:05

Angelica Mirea, interpretă de muzică populară: „Să ne temem de Dumnezeu mai presus de orice”

angelica-mirea-icoana

În interviul din această ediţie, Angelica Mirea, interpretă de muzică populară, vorbeşte despre Dumnezeu, despre însemnătatea celei mai mari sărbători ortodoxe, despre viaţa sa, despre prietenie şi despre principii morale într-o lume în care primează cu totul alte valori.

angelica-mirea-M-Lataretu-3Reporter: Suntem în Săptămâna Patimilor. Ce însemnătate au în viața artistei Angelica Mirea Dumnezeu și postul?
Angelica Mirea: Acestea sunt ultimele zile din Postul Paştilor. Sunt zilele în care creştinii retrăiesc tensiunea zguduitoare a clipelor de la sfârşitul vieţii pământeşti a Mântuitorului Iisus Hristos. Fiecare zi din această săptămână are o semnificaţie specială în desfăşurarea evenimentelor premergătoare Învierii Domnului. Potrivit rânduielilor canonice, în această săptămână se ajunează (nu se mănâncă nimic) până spre seară. Pentru mine, această perioadă înseamnă renunțarea la păcat, curățirea de orice patimă trupească sau sufletească.

Rep.: Cum te pregătești pentru cea mai mare sărbătoare a ortodoxiei?
A.M.: M-am pregătit deja sufletește pentru această mare sărbătoare a creștinilor ortodocși prin post, prin Sfânta Spovedanie și Împărtășanie, iar acum am grijă să fiu vrednică de  tot ceea ce mi-a dăruit Dumnezeu.

Rep.: Ce te-au învățat părinții tăi despre Dumnezeu, cine ți-a insuflat dragostea de Dumnezeu?
A.M.: Părinții mei mi-au insuflat dragostea pentru Dumnezeu încă din primii ani de viață, atât mie, cât și fraților mei și îmi amintesc cu-atâta plăcere cum ne-așezam în genunchi în fiecare seară, spunându-ne prima noastră rugăciune învățată de mama – „Înger, îngerașul meu”, dar și înainte de a ne așeza la masă. Ne-au crescut cu frica de Dumnezeu și de nimic nu ne-am temut niciodată, decât de El, fapt pentru care am fost nevoită deseori să renunț la multe lucruri lumești în folosul celor sufletești, considerând că sufletul este comoara omului și trebuie s-avem grijă să ni-l păstram curat, mai presus de orice.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine noaptea Învierii?
A.M.: Noaptea Sfânta a Învierii înseamnă intrarea într-o nouă viață în care tocmai ai pășit, având sufletul curat, liniștit și iubitor față de tot ce ne-nconjoară, față de aproapele nostru. Voi merge la biserică alături de familia mea și vom cânta cu mare drag la strană pentru a-L slăvi pe Hristos prin cântec și pentru a ne bucura de Învierea Lui.

Rep.: Ce înseamnă prietenia pentru Angelica Mirea?
A.M.: Prieten înseamnă acel tip de om care poate să te trezească în miez de noapte, atunci când are o problemă, iar tu să-l ajuți (indiferent de problema pe care o are) fără a-i reproșa ora târzie la care a sunat, iar acest lucru trebuie să fie reciproc. Din ce în ce mai rar, din păcate, întâlnim astfel de prietenii dezinteresate, mai ales că în zilele actuale… fiecare este pentru el. Am observat că, la un anumit moment, unele ,,prietene” devin chiar invidioase pe tine, pe felul tău de-a fi, pe realizările tale… și astfel se deteriorează sau chiar se pierde acest gen de ,,prietenie”, dar mai există și prieteni sinceri, care se bucură din suflet pentru tine, poate chiar prieteni virtuali. Chiar am întâlnit oameni minunați pe internet, cărora am reușit să le schimb viața în frumos și bine prin tot ceea ce fac eu pe plan profesional, dar și prin felul meu de-a fi… ca om. Este un lucru extraordinar să știi că poți face fericiți niște oameni pe care nu i-ai întâlnit niciodată, dar care îți par ca și cum i-ai fi cunoscut de-o viață…

angelica-mirea-3Rep.: Cum a fost copilăria ta la Turburea? Ce înseamnă județul Gorj pentru tine?
A.M.: Acolo, în comuna Turburea, am învățat ce-nseamnă adevăratele valori ale vieții. Am învățat să mă bucur de tot ce mă-nconjoară, de natură, de păsări, de animale, de tot… Dacă nu aș fi copilărit la țară, nu cred că aș fi reușit să interpretez muzica populară din suflet și să transmit ceea ce cânt și nu cred că aș fi putut simți trăirile interioare deosebite pe care le am, ori de câte ori mă reîntâlnesc cu câmpul, dealul, florile, cu animalele, păsările și râul Gilort în care mă scăldam când eram mică, alături de frații mei, toate acestea fiind și sursa de inspirație a cântecelor mele. Cred că acestea sunt adevăratele lucruri de care ar trebui să ne bucurăm fiecare în mod gratuit, într-o lume în care parcă totul costă bani și de fapt nu valorează nimic… Dacă învățăm să ne bucurăm de tot ce ne-a oferit Dumnezeu, vom realiza într-o bună zi că nu goana după bani și luxul ne fac fericiți, ci tocmai aceste minunății ale naturii.

Rep.: Care sunt principiile morale după care îți ghidezi viața?
A.M.: Valorile morale după care m-am ghidat și mă ghidez mereu sunt legate de Dumnezeu. Datorită credinței nu m-am putut abate de la anumite principii de viață foarte sănătoase. Am un moto al meu după care mă ghidez: NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU. Cu asta cred ca am spus totul. Din acest motiv, deseori sunt privită cu ochi critici de unii care nu înțeleg că, pentru mine, asta este adevărata valoare a vieții. De cele mai multe ori, noi, oamenii, nu suntem capabili să trecem peste anumite nedreptăți care ni se fac și ripostăm, simțim nevoia de a ne autoapăra, dar trebuie să ne gândim la un singur lucru: cât de mult a pătimit Iisus Hristos fără să cârtească. Dumnezeu ne-așteaptă mereu să ne întoarcem către EL cu frică.

Rep.: Un gând pentru cititori?
A.M.: Să încercăm să fim mai buni, mai răbdători cu cei din jur şi să ne temem de Dumnezeu mai presus de orice. Unde este iubire găseşti de toate, chiar dacă lipsesc multe, asta înseamnă că le împlineşte Dumnezeu. Paște fericit! Hristos a Înviat!

loading...
Loading...

Citește și

Stadiul implementării proiectului de construire a unui grup energetic nou de 600 MW la Sucursala Electrocentrale Rovinari din cadrul CEO

Andrei Maioreanu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei ne prezintă în interviul de mai jos …

Un comentariu

  1. Să fiți binecuvântată toată viața Dumneavoastră, de Bunul Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: