sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 10:04

Aniversare la CEO


În luna martie 2017 s-au împlinit 45 de ani de la primul paralel cu Sistemul Energetic Național realizat la Electrocentrala Rovinari. O cantitate de energie electrică ce depășește 195 TWh reprezintă rodul neobositei activități a generațiilor de energeticieni care au marcat trepte pe scară evoluției umane în zonă Rovinari. Vârful producției de energie electrică produsă aici a fost înregistrat în anul 2006 – aproximativ 7 TWh.

Recordul termoenergeticii românești de funcționare continuă, timp de 7 luni, a grupului energetic nr.4, înregistrat în martie 2017, marchează spectaculos aniversarea celor 45 de ani de activitate, transmite administraţia CE Oltenia într-un comunicat de presă.
De-a lungul acestor ani, peisajul energetic a cunoscut mari transformări în Europa și în România, deopotrivă. Energetică românească s-a dezvoltat, preluând și aplicând ideile cele mai înaintate în acțiunea de consolidare și eficientizare a centralelor termoelectrice.
Respectarea condițiilor de mediu impuse de Uniunea Europeană în scopul unui standard ridicat de viață este o condiție prioritara pentru garanția continuării activității, electrocentrala de la Rovinari fiind primul producător care a implementat proiectele de mediu impuse: prima instalație de desulfurare a gazelor arse a fost pusă în funcțiune la Rovinari, în anul 2011, iar prima instalație pentru evacuarea zgurii și cenușii în șlam dens a fost pusă în funcțiune tot la Rovinari, în anul 2010. Tehnologiile aplicate în aceste proiecte respectă ultimul nivel al tehnicii actuale.
Depășirea dificultăților inerente nu a fost posibilă fără efortul și implicarea angajaților – oameni deosebiți care merită întreagă noastră prețuire. Cel mai mare număr de personal care a însuflețit grupurile energetice de la Rovinari a fost în anul 1990: cca 2500 de salariați.

loading...
Loading...

Citește și

Câștigători Festivalul- concurs “Corala Gorjeană- Stelian Florescu” 2019

O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” s-a desfăşurat joi, 12 decembrie 2019, la Colegiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: