sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:40

ANRE, amendă record!

ANRE

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a amendat compania GDF SUEZ ENERGY ROMÂNIA, mai nou denumită ENGIE, cu 200.000 lei pentru facturarea în avans a consumului de gaze al populaţiei. Furnizorul de gaze a primit s-a grăbit să achite amenda record în 24 de ore, motiv pentru care a plătit 100.000 lei!

 

Totodată, potrivit Invest Energy, ANRE a interzis GDF SUEZ ENERGY România să mai aplice clienților finali Metodologia „Transmitere 3 facturi simultan”, precizează Marius Vladu, Director Comunicare și Relația cu Parlamentul ANRE. În urma acțiunii de control, ANRE a constatat că, pentru o parte din clienții finali de tip B1, furnizorul de gaze naturale a implementat un proiect nou intitulat „Transmitere 3 facturi simultan , adus la cunoștință, dar care nu a fost aprobat/avizat de Autoritate. Ca atare, în aplicarea prevederilor legale în vigoare, furnizorul de gaze naturale a fost sancționat pentru încălcarea unor prevederi ale reglementărilor din domeniul gazelor naturale, și anume: 1. nu a respectat obligaţia legală de a factura lunar contravaloarea serviciului de furnizare reglementată a gazelor naturale pentru locurile de consum, selectate prin sondaj de echipa de control; 2. nu a respectat obligaţia legală de a utiliza valori ale puterii calorifice superioare (PCS) reale, transmise de către operatorul de distribuție a gazelor naturale, la facturarea consumului de gaze naturale, pentru locurile de consum, în speță, furnizorul a utilizat ca valori ale puterilor calorifice superioare a gazelor naturale (PCS), la emiterea facturilor estimate F2 și F3, corespunzătoare celor două perioade de consum lunare estimate, aceeași valoare a puterii calorifice superioare aferentă perioadei de regularizare pentru cele trei luni anterioare, corespunzătoare facturii F1. ANRE va extinde acțiunile de control atât la furnizorii de gaze, cât și la furnizorii de energie electrică, privind modul de facturare al clienților finali, susține Vladu pentru publicația menționată.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: