ANRE: Contoarele individuale, singurele SOLUŢII!

anre

Introducerea contoarelor individuale la căldură şi gestionarea integrată a sistemului centralizat de termoficare (producţie, transport şi distribuţie a agentului termic) sunt singurele soluţii pentru problema încălzirii urbane în România, a declarat, marţi, Emil Calotă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

“Termoficarea urbană în oraşele mari din România rămâne în continuare o problemă fără soluţii. Dacă nu vom schimba modul de abordare a problemei, nu vom avea succes”, a susţinut Calotă, prezent la o conferinţă pe teme energetice.
Probleme locale

El a arătat că a participat, sâmbătă, la o întâlnire cu parlamentarii europeni din Comisia de eficienţă energetică şi regenerabile, unde s-a ridicat problema sistemelor de încălzire urbană centralizată, scrie agerpres. “M-au făcut să înţeleg un adevăr istoric, că nu există şi nu va exista la nivel european o preocupare pe tema încălzirii urbane, întrucât aceasta nu este o problemă europeană, ci este o problemă locală, prin urmare decizia, strategia şi programul de rezolvare trebuie să fie la nivel local. (…) Piaţa de căldură nu este una interconectabilă, ci una locală”, a susţinut Calotă.
Potrivit oficialului ANRE, nu reprezintă o soluţie faptul că Guvernul acordă ajutoare în fiecare toamnă pentru trecerea iernii.
“Soluţiile conjuncturale, ca să nu le numesc pompieristice, pe care le dă Guvernul în fiecare an prin fondul de echilibrare, care să acopere subvenţia sau găurile din bugetele locale pentru încălzirea de iarnă, reprezintă o chestiune abominabilă, chiar ruşinoasă”, a susţinut Calotă. Oficialul ANRE a arătat că soluţiile problemelor din sistemul de încălzire trebuie gândite integrat, nu separat pe partea de producţie, transport, distribuţie şi furnizare, unde, în prezent, decidenţii sunt diferiţi.

A.C.
Loading...

Citește și

ACUZAȚII după ce proiectul primarului privind parcările prin SMS i-a fost RESPINS

Marcel Romanescu acuză consilierii municipali PSD că i-au blocat proiectul privind implementarea sistemului de taxare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.