Antifrauda nu se scaldă dar dă amenzi! Doi proprietari de ștranduri, amendați drastic


Reprezentanții Antifraudă Târgu-Jiu au desfășurat controale pe linia ștrandurilor publice și private din Gorj, la finalul săptămânii trecute. Cele mai mari amenzi s-au dat la ștrandul municipal din Motru dar și la cel din Stațiunea Bala. Uimirea reprezentanților ANAF a fost că în ambele locații s-au găsit bani netrecuți prin casele de marcat, cum prevede legea. Mai exact, la ștrandul public din Motru s-a dat o amendă de 10.000 pentru cei 500 de lei găsiți în plus în gestiune iar la Bala s-a dat o amendă de 20.000 de lei, aici neexistându-se nici măcar casă de marcat la ștrand, Antifrauda confiscând banii găsiți în plus la ambele ștranduri.

Niciunul dintre reprezentanții legali ai Direcției Publice Motru care răspund de ștrandul de localitate nu s-a prezentat la întocmirea actului de control de către Antifraudă și la ridicarea sumelor găsite în plus la gestiune. Cu toate că, deținătorii ștrandului pot plăti jumătate de amendă în 15 zile și se pot adresa instanței pentru a contesta actul de control, paguba există și cu greu va fi anulată de o instanță de judecată.
Instituția publică motreană a fost astfel prejudiciată, din lipsă de personal și lipsă de interes.

10 salariați în schimburi, hoții la fel

Ștrandul din Motru funcționează în oraș de peste 4 ani de zile dar astfel de probleme nu au existat. În ultima lună însă au fost astfel de incidente în locație, spațiul comercial din incintă fiind spart de hoți de mai multe ori, de aici sustrăgându-se bunri și bani, prejudiciul fiind de câteva mii de lei.
Ștrandul funcționează doar din iunie iar beneficiile sunt infime dacă se calculează amenda de la Antifraudă de 10.000 de lei dar și furturile repetate din incinta ștrandului.
La ștrand sunt zece salariați care lucrează în schimburi dar activitatea lasă de dorit deoarece infractorii sunt numeroși. În ce privește numărul de persoane care se bucură de spațiul de agrement, unic în municipiu, acesta este foarte mic în comparație cu anii trecuți.
Investiția administrației locale în ștrandul din oraș depășește un milion de euro.

loading...
Loading...

Citește și

Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj

Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: