ANUNȚ BOMBĂ făcut de Ișfan, înainte de începerea școlii


Inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Ișfan, vrea ca elevii să meargă la cursuri din prima zi de școală, iar festivitățile de deschidere a noului an să se încheie luni, până la ora 10.00. Mai mult, acesta a anunțat, că se dorește ca, în următorii ani, activitățile primei zile de școală să aibă loc în weekend. ”Pentru mine e al șaptelea an școlar pe care îl încep în calitate de inspector școlar general și pot să vă spun că, miercuri după-amiază, la ora 15.00, am convocat toți directorii de școli generale, licee, grădinițe, din județul Gorj, tocmai pentru a avea o informare corectă, completă, știam de ședința de astăzi, de la dumneavoastră și am vrut să vă informez corect cu ce se întâmplă în județ. Am întrebat directorii despre problemele pe care le-au avut, pe care nu pot să le rezolve, ca să le aduc în atenția dumneavoastră și a echipei de astăzi, să le rezolvăm împreună, mi-au spus că nu sunt probleme deosebite, am văzut și în raport că mi-au spus adevărul. Deci, în mare, unitățile de învățământ sunt pregătite să primească copiii, noi am discutat ieri și pentru faptul că prima zi de școală, luni, e prinsă în ordinul de ministru, care aprobă programul anului școlar 2018-2019, ca zi de cursuri. Am discutat cu directorii și am stabilit ca festivitățile de deschidere să se facă între ora 08.00 și maxim 10.00, după care la ora 10.00 în toate unitățile de învățământ din județul Gorj să se facă ore, pentru că ne interesează copiii să intre cât mai devreme la cursuri, pentru că așa este normal, așa este ordinul de ministru și așa trebuie să facem. Cred că ar fi bine să avem în vedere, în anii următori cel puțin, festivitățile de deschidere să se facă în weekend, sâmbăta, duminica, urmând ca de luni, prima zi de școală să înceapă direct cu cursurile. Pot să vă asigur că toate școlile au personal didactic calificat în județul Gorj, în momentul de față se definitivează orarele la fiecare școală pentru că luni ne dorim, cel târziu la ora 10.00, să începem cursurile efectiv”, a declarat Ion Ișfan, joi, în cadrul ședinței din Sala Maură, la care au participat reprezentanți ai Prefecturii Gorj, ISU, IJJ, IPJ și ai Poliției Locale.

Romanescu Marcel: Târgu-Jiul este pregătit în momentul acesta pentru începerea anului școlar, fără probleme majore. Sunt în anumite unități școlare lucrări care se desfășoară în acest moment, dar sunt determinate de faptul că investițiile sunt foarte mari și nu se puteau realiza pe perioada anului în curs. Am și rezolvat problema de la Școala 6, sunt sigur că vom ține sub control orice situație care poate să apară și cu sprijinul domnului inspector general, cu care am colaborat foarte bine, inclusiv pe situația care a apărut la Şcoala nr. 6, acolo unde a trebuit să ducem o parte dintre elevi spre Liceul 4, dar am primit sprijinul și din acest punct de vedere nu ar trebui să apară probleme. E adevărat, în cursul anului, poate chiar și în ziua de 10 septembrie, mici probleme pot să apară, ca peste tot mai sunt anumite lucruri pe care putem să le remediem dar vom rezolva
Ișfan: Am dat mână liberă directorilor, practic, echipa care a condus învățământul în anul școlar precedent conduce și în acest an. 99 % din directorii care au fost sunt și acum directori, poate continuitatea înseamnă până la urmă seriozitate, responsabilitate și eu sunt convins că își vor face treaba așa cum trebuie, sper să nu apară probleme deosebite în perioada următoare.

Loading...

Citește și

ISU Gorj, la bilanţ: Aproape 5000 de intervenţii SMURD în 2019

Reprezentanții ISU Gorj și-au prezentat bilanțul activității, pentru 2019. Din cele peste 7900 de situații …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.