Anunț IMPORTANT al DSV Gorj!

Cetățenii din Gorj nu au motive de îngrijorare căci pe teritoriul județului nu există cazuri confirmate sau cazuri de suspiciune de pestă porcină africană.   „În contextul evoluţiei pestei porcine africane(P.P.A.) în unele judeţe din
ţara noastră, conducerea D.S.V.S.A. Gorj informează populaţia că pe raza judeţului nu există nici un focar specific acestei boli.
Recomandarea D.S.V.S.A. Gorj este ca populaţia să conştientizeze că în
această perioadă foarte mulţi cetăţeni sunt amatori să comercializeze animale din specia suină la preţuri derizorii, în acest fel existând riscul de a introduce în
gospodăriile proprii, animale infectate.
De asemenea facem apel la populaţie să nu achiziţioneze carne şi produse
din carne, provenită din zonele în care evoluează P.P.A..
Orice suspiciune de îmbolnăvire se va anunţa la nivelul Circumscipţiei
Sanitare Veterinare din comuna respectivă. Pesta porcină africană este o boală cauzată de un virus foarte rezistent în mediu si alimente, afectând atât porcii domestici cât şi sălbatici.
In cursul zilei de 01.11.2018, personalul de specialitate din cadrul D.S.V.S.A Gorj a efectuat filtre la intrarea în judeţ precum şi informări la nivel de primării, mai ales în zona de sud a judeţului cu privire la faptul că această boală nu evoluează pe teritoriul județului Gorj” a declarat Nicolae Călescu director executiv al DSVSA Gorj.
loading...
Loading...

Citește și

Incendii de vegetaţie în insula greacă Zakynthos. Sute de persoane, evacuate

Autorităţile din insula greacă Zakynthos au evacuat duminică aproximativ 300 de localnici şi turişti din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: