Anunț important făcut de AJOFM Gorj pentru șomeri! Ce se întâmplă în 2020


Reducerea şomajului se afla printre principalele obiective ale Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, și în anul 2020. În luna aprilie va fi organizată, la Târgu-Jiu, Bursa Generală a locurilor de muncă, adresată tuturor categoriilor de persoane aflate în căutarea unui job. În luna octombrie va avea loc un eveniment similar pentru absolvenți. În acest an vor fi organizate și 33 de cursuri de formare profesională, la care sunt așteptate să participe 728 de persoane. „AJOFM Gorj, ca actor important pe piața forței de muncă județeană, și-a propus pentru anul 2020, atingerea obiectivelor sale prin implementarea programului județean pentru ocuparea forței de muncă, prin care ne-am propus ocuparea a 6000 de șomeri și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă prin următoarele tipuri de măsuri active de ocupare: medierea muncii (5000 persoane); cursuri de formare profesională (400 persoane); acordarea de subvenții angajatorilor care încadrează în muncă șomeri peste 45 de ani sau șomeri unici susținători ai familiilor monoparentale: 430 de persoane; acordarea de subvenții angajatorilor care încadrează în muncă tineri NEETs: 100 persoane, acordarea de subvenții angajatorilor care încadrează în muncă șomeri de lungă durată: 15 persoane; acordarea de subvenții angajatorilor care încadrează în muncă persoane care mai au cel mult cinci ani până la pensie: cinci persoane; acordarea de subvenții angajatorilor care încadrează în muncă persoane cu handicap: cinci persoane”, se precizează într-un comunicat al AJOFM.

În județul Gorj, la sfârșitul lunii decembrie 2019, rata șomajului a fost 3,49%, corespunzătoare unui număr de 4735 de șomeri, din care 2244 femei. Numărul șomerilor indemnizați a fost 1599, trendul înregistrat fiind unul descrescător față de aceeași perioadă a anului trecut, când erau 5914 șomeri și o rată a șomajului de 4,35%.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.