ANUNȚ important pentru ANGAJAȚII CEO: DISPONIBILIZĂRILE, OPRITE!

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, a anunțat, vineri, la Târgu-Jiu, că după primele cinci luni ale anului 2017, situația financiară a CE Oltenia este sigură, stabilă. Compania este pe profit.

Șefii județului s-au întâlnit, la finele săptămânii trecute, la Prefectură, cu parlamentarii de Gorj, conducerea CE Oltenia, lideri sindicali și trei secretari de stat pentru a discuta despre viitorul CE Oltenia. Discuțiile au avut loc cu ușile închise. Secretarul de stat Doru Vișan a prezentat într-o conferință de presă care este situația financiară a companiei de la Târgu-Jiu. “Rolul întâlnirii a fost unul de informare a partenerului social, administrației locale și județene privind situația actuală a Complexului Energetic Oltenia. La 5 luni, situația financiară este sigură, stabilă, pe profit. CEO este bine ancorat în economia țării și în siguranța sistemului energetic. Constituie și va constitui în continuare element de siguranță națională. Are toate condițiile de mediu rezolvate. CEO este în piață. Funcționarea este la nivelul de 7-8 blocuri cu peste 100 de MW, contracte bilaterale încheiate, ceea ce înseamnă stabilitate, predictibiliatate. E la zi cu plata furnizorilor și a băncilor”, a declarat Vișan.

S-a dat drumul la INVESTIȚII

Doru Vișan a mai anunțat că, în 2017, se va produce o cantitate mai mare de energie decât cea prognozată la începutul anului. Deja a fost demarat și programul de investiții în Termocentrale. Au început deja lucrările și la blocul nr, 5 de la Rovinari. “Se prognozează că vom produce peste 14 Terawați/oră. Se vor extrage peste 21 de milioane de tone de cărbune. Vom avea o mobilizare prin prelungirea timpului de lucru, a programului de lucru pentru asigura aceste obligații cu plata drepturilor către toți salariații. S-a demarat programul de reparații în zona Turceni, Ișalnița, Craiova. Cel mai important, au început lucrările la blocul nr 5 Rovinari. Acestea sunt realizările”, a mai precizat secretarul de stat.

Vin BANII pentru exproprieri

Secretarul de stat din Ministerul Energiei a precizat că, în curând, vor ajunge și sumele de bani pentru a debloca fronturile de lucru de la carierele Roșia și Jilț. „S-a terminat documentația pentru Roșia. A ajuns completă la minister. Va pleca pe circuitul avizelor și se va promova conform hotărârii de guvern, având asigurată finanțarea. Urmează ca, în luna iunie, să fie finalizată documentația și pentru Jilț. Vom cere sumele la rectificare. Perspectivele sunt bune. Trebuie să ne organizăm și să facem față situației. Sunt niște lucrări care trebuie efectuate la Gara Turceni. Avem promisiunea că cei de la Ministerul Transporturilor vor analiza toate sursele de finanțare care se vor putea aloca”, a spus Doru Vișan.

Fără CONCEDIERI COLECTIVE în 2018

Doru Vișan a dat asigurări că, la anul, nu se vor face cele 750 de disponibilizări anunțate de managerul Sorin Boza. “Așa cum știți, am modificat hotărârea AGA care prevedea 200o de concedieri în 2017, s-au aprobat 1000. Nu mai facem disponibilizări în 2018. Suntem la limita acoperirii cu personal a capacităților pe care le avem. Cele 11 capacități rămân în piață. Suntem în situația să redistribuim personal pe posturile cheie și să promovăm niște clase de școli profesionale pentru meseriile sudori, electricieni, mecanici”, a conchis secretarul de stat.

Boza: NU a fost o întâlnire de CAMPANIE electorală

Deputatul Dan Vâlceanu a plecat înainte ca ședința pe problemele CEO să se încheie. Liderul PNL Gorj a acuzat că întâlnirea a fost una de campanie electorală. Sorin Boza l-a contrazis: „A fost o întâlnire în care am pus toate problemele pe masă. Am stabilit un plan de acțiuni pe care-l vom urmări trimestrial. Prima întâlnire va avea loc în august. Eu sper să fie un pas înainte, având în vedere că am avut lângă noi partenerii sociali, ministerele Energiei, Transporturilor. E un pas înainte pentru deblocarea problemelor cu care ne confruntăm. Nu s-a discutat niciun minut despre campanie sau politică. Sunt glume și răutăți. Eu nu am făcut niciodată politică. Evenimentul a fost organizat de instituția prefectului”, a declarat managerul CE Oltenia.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.