ANUNȚ: VISCOL ȘI GER ÎN TOATĂ ȚARA! Vezi cum se circulă la Rânca!

Meteorologii anunţă că un val de aer polar va lovi România. Temperaturile vor scădea mult sub zero grade, iar viscolul va face ravagii.

De mai bine de 48 de ore ninge fară încetare în zona Rânca. Circulaţia rutieră este paralizată din pricina viscolului puternic, iar utilajele de deszăpezire au întâmpinat mari probleme în timpul procesului de deszăpezire.

Drumarii de la Târgu Jiu a un acţionat încontinuu cu 6 utilaje şi o turbofreză şi au împrăştiat peste 40 de tone de materiale antiderapnte. Chiar şi aşa, şoselele au fost impracticabile.

Însă nu doar în Rânca este vreme severă

Vântul puternic a oprit circulaţia pe Dunăre în zona Caraș- Severin, unde vântul a suflat cu putere, cu viteze ce au depăşit chiar şi 100 de km pe oră.

Meteorologii avertizează însă că gerul de abia acum începe.

“Vremea va intra într-un poces de răcire, răcirea va fi mai accentuată, deci răcirea se va resimţii mai accentuat spre sf acestei săptămâni, acestea sunt semnalele de care dispunem în acest moment şi într-adevăr un val de aer rece de origini polare dinspre latitu din nordice va coborî spre partea de sud-sud est a continetului”, a declarat Oana Catrina, meteorolog ANM.

Vremea nu dă semne că se va îmbunătăţi prea curând.

“Vom discuta de valori de temeperatură mai coborâte de cât cele climatologic specifice perioadei în care ne aflăm şi pe parcursul nopţilor cu siguranţă se va instala gerul, în special în jumătatea de nord a teritoriului”, a mai spus meteorologul de serviciu.

Sursa: huff.ro

loading...
Loading...

Citește și

Cursul de schimb LEU – EURO, la cel mai ridicat nivel din ultima lună

Cotaţia oficială afişată vineri de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,6559 lei/euro, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.