Anunțul de la ANAF pentru restanțierii gorjeni!


Au obligaţia să deschidă şi să utilizeze cel puţin un cont de TVA contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA pentru încasare şi plată, potrivit art. 316 din Codul Fiscal, şi instituţiile publice înregistrate în scopuri de TVA pentru încasare, potrivit art. 316 din Codul Fiscal, care începând cu data de 1 ianuarie 2018, înregistrează restanţe la plata TVA conform art.157 din Codul de Procedură Fiscală, neachitate în termen de 60 de zile lucrătoare de la scadenţă, în cuantum mai mare de 15.000 de lei în cazul contribuabililor mari, 10.000 de lei în cazul contribuabililor mijlocii, 5.000 de lei pentru restul contribuabililor, începând cu data de 1 a celei de a două luni următoare celei în care s-a împlinit termenul de 60 de zile lucrătoare de la scadenţă. Fac excepţie contribuabilii pentru care este suspendată executarea silită a restanţelor la plata TVA, în condiţiile art.235 din Codul de Procedură Fiscală.
În acest sens, vă recomandăm să verificaţi permanent situaţia dumneavoastră fiscală, fie utilizând Spaţiul Privat Virtual, fie prin prezentarea la sediul ANAF, în vederea preîntâmpinării neconcordanţelor sau, după caz, remedierii acestora în timp util pentru a evita încadrarea din oficiu la aplicarea mecanismului de plată defalcată a TVA. În situaţia în care, în termen de 60 de zile lucrătoare de la scadenţă nu achitaţi obligaţiile fiscale restante reprezentând TVA, începând cu data de 1 a celei de a două luni următoare celei în care s-a împlinit acest termen, veţi fi înscrişi în Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVA.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.